- Vil være noe annet å vinne her

Daniel Sturridge har allerede vunnet ligaen i sin karriere, men forteller at det ville vært noe annet å vinne med Liverpool. Studerer egne scoringer på vei til kamp.

Når det er spørsmålsrunde hvor supportere sender inn spørsmål til spillere er «ser du deg selv på YouTube?» et spørsmål som ofte dukker opp. En som forteller at han ser på egne scoringer er Daniel Sturridge. For han har det blitt et fast ritual.

 

- Jeg ser på målene mine før hver kamp på bussen til stadion for å komme i humør og gi meg selv et bilde av hvordan jeg ønsker at kampen skal gå. Jeg har fått flere klipp etterhvert denne sesongen, så det forandrer seg. Klippene varer nå i 15-20 minutt, noe som er tiden bussturen tar til stadion, så det er perfekt, forteller Sturridge til Telegraph.

 

Da 24-åringen spilte i Chelsea ble han oppfattet som arrogant. Det er et stempel han ikke liker, og mener er langt fra sannheten.

 

- Jeg ønsker suksess. Jeg er en vinner, og ønsker alltid å vinne, men det handler ikke om å sitte på benken, det handler ikke om å sitte på sidelinja, tjene penger og bare være der. Det handler om å spille, leve drømmen, vinne troféer, og forlate banen med et smil.

 

- Når du er ung drømmer du om å spille fotball, og spiller så mye du kan frem til moren din roper deg inn og du ikke får spille mer. Folk tror at jeg fikk masse penger hos City og forlot dem til fordel for Chelsea for å tjene mer penger. De sa at jeg var pengegrisk, og de var de rikeste klubbene i verden, så hvordan var jeg pengegrisk når jeg forlot dem? 

 

- Jeg dro til Chelsea fordi de fortalte meg at jeg ville få sjanser, og at de trodde på meg. Jeg ønsket å lære fra Didier Drogba og Nicolas Anelka, og trodde at jeg ville være den neste i køen da Didier dro, men det var ikke tilfelle, forteller Sturridge, som vant ligagull, Champions League og FA cupen med Chelsea.

 

Sturridge forteller at han står i takknemlighetsgjeld til Owen Coyle, som ga han sjansen i Bolton.

 

- Chelsea ønsket ikke at jeg skulle dra, men jeg var desperat. Jeg pratet med Ron Gourlay og tryglet. Owen Coyle endret livet mitt. Det var første gang jeg var på førstelaget, og spilte spiss. Jeg hadde sjansen til å vise verden hvordan jeg kunne spille. Owen er en stor mann. Jeg behandler ham fremdeles som min manager, fordi han var en som påvirket karrieren min mer enn de fleste. Jeg vil alltid være takknemlig.

 

- Da jeg dro tilbake til Chelsea var Andre Villas-Boas der, og jeg spilte mer, på høyrekanten, men trivdes. Det handlet ikke om posisjon, men om spilletid. Så fikk AVB sparken, di Matteo fikk jobben, og jeg var ute av laget igjen. Jeg kunne ikke sitte på benken lenger etter å ha blitt vant med å spille. Jeg likte følelsen av å ta på meg drakta og være på banen. Jeg var tilbake på null, og visste ikke hvor jeg skulle gå, men så kom Liverpool, og det var en enkel avgjørelse. En ny start for meg, og jeg dro til en klubb jeg knapt kunne vente å komme meg på banen for.

 

Selv om han allerede har fått med seg noen troféer i sin karriere, er han veldig sulten på mer.

 

- Det handler ikke om å se tilbake og si at jeg har vunnet disse medaljene. Jeg er fremdeles sulten. Vi har ikke oppnådd noe i nærheten av det jeg ønsker å oppnå. Jeg er sikker på at resten av spillerne føler det samme. Ville det føles annerledes å vinne ligaen med Liverpool? Definitivt. Kameratskapet her er noe jeg ikke har vært del av på veldig lenge.