120. motstander i Europa

Ludogorets blir Liverpools 120. motstander i e-cupene gjennom tidene og den tredje motstanderen fra Bulgaria. Liverpool er tilbake i Champions League for første gang på 1742 dager.

Dette blir Liverpools 39. sesong med e-cupfotball og den 21. sesongen i den gjeveste turneringen.

Forrige kamp i Champions League var 1-2-tapet hjemme mot Fiorentina i desember 2009. Yossi Benayoun scoret Liverpools mål. Bare Steven Gerrard og Martin Skrtel er igjen i klubben fra 18-mannstroppen den dagen. Liverpool havnet på 3.plass i gruppen som også inneholdt Lyon og Debrecen.

Forrige e-cupkamp på Anfield var 3-1-seieren mot Zenit St. Petersburg i februar 2013, men russerne gikk videre fra 1/16-finalen på bortemålsregelen. Joe Allen scoret sitt første mål i Europa.

De røde har tidligere møtt CSKA Sofia og Levski Sofia fra Bulgaria. Mot bulgarske lag har Liverpool vunnet seks og tapt to kamper på åtte møter.

Liverpool har aldri gått videre fra gruppen når de har vært direkte kvalifisert til gruppespillet.

Steven Gerrard, med 28 mål, har scoret to ganger så mange mål i den gjeveste e-cupen som noen annen Liverpool-spiller i historien. Neste på listen er Ian Rush med 14.

Liverpools kaptein har spilt 81 Champions League-kamper. Bare Jamie Carragher med 91 har flere for klubben.

Gerrard er den foreløpig siste Liverpool-spilleren til å lage hattrick i Europa. Han gjorde det som innbytter mot Napoli i Europa League på Anfield i 2010. Det er et av 17 hattrick av Liverpool-spillere i e-cupene.

Gerrard har 39 e-cupmål for klubben. De resterende i troppen har totalt ni. Lucas (3) er den eneste med flere enn ett.

Siden kampen mot Fiorentina i 2009 har Liverpool blitt beseiret kun en gang på Anfield i en e-cupkamp – 2-3 mot Udinese i oktober 2012.

Ti spillere kan få sin e-cupdebut for Liverpool i kveld – Toure, Lovren, Lambert, Coutinho, Sakho, Moreno, Manquillo, Lallana, Mignolet og Balotelli.

Steven Gerrard kan bli den sjette eldste spilleren til å representere Liverpool i Europa i en alder av 34 år og 109 dager. Bare Gary McAllister, Ian Callaghan, Jamie Carragher, Bruce Grobbelaar og Sami Hyypiä har vært eldre.

Liverpool er i gruppespillet for niende gang. De har kun mislyktes med avansement to ganger (2002/03 og 2009/10).

Ludogorets har vunnet den bulgarske ligaen tre ganger. Samtlige har kommet de tre seneste sesongene. De havnet 12 poeng foran CSKA Sofia forrige sesong.

Deres to triumfer i den nasjonale cupen kom i 2011/12 og 2013/14. Forrige sesong be edet 1-0 mot Botec Plovdiv i finalen. Det var deres 63. kamp for sesongen.

Forrige sesong ble Ludogorets den første klubben utenfor Sofia til å løfte ligatrofeet tre sesonger på rad. De rykket opp i øverste divisjon i 2011.

Ludogorets største e-cupseier kom tidligere denne sesongen da de slo Dudelange fra Luxembourg med 4-0. Deres største tap kom forrige sesong med 0-3 hjemme mot Valencia.

Ludogorets har tapt med mer enn ett mål på bortebane i Europa bare én gang. Det var i 0-2-tapet mot Basel i playoff til Champions League forrige sesong.

Ludogorets har sluppet inn fire mål på seks Champions League-kvalifiseringskamper og holdt nullen tre ganger.

De vant gruppen med Chernomorets, PSV Eindhoven og Dinamo Zagreb i Europa League forrige sesong. De vant fem kamper og spilte én uavgjort. Slapp inn kun to mål.

De beseiret Lazio i Roma etter scoring av Roman Bezjak på veien til 4-3 sammelagt, før det ble exit mot Valencia i 1/8-finalen.

Denne sesongen har Ludogorets spilte åtte bortekamper i alle turneringer – to serier og to tap.

Dette blir Ludogorets første reise til England i en europeisk turnering, men vant en treningskamp 7-0 mot Connah’s Quay Nomads i juli i Wales.

Marcelinho har spilt flest kamper for klubben i Europa – 17. Mestcorende er Roman Bezjak med åtte.

Dommer er Matej Jug fra Slovenia, Han er gymlærer og fyller 35 år i neste uke. Han har tidligere dømt to Champions League-kamper. Det var Steaua Bucuresti-Basel 1-1 og Real Madrid-København 4-0 forrige sesong.

Målscorere Ludogorets denne sesongen (Europa)
Misidjan 4 (0), Anicet Abel 3 (1), Bezjak 3 (2), Juninho Quixada 3 (0), Marcelinho 3 (2), Dani Abalo 2 (1), Wanderson 2 (1), Hamza Younes 2 (0), Barthe 1 (0), Fabio Espinho 1 (1). 

Kilde: Ged Rea