15 år siden sist Everton vant på Anfield

Man må tilbake til 27.september 1999 for å finne sist Everton vant på Anfield. Kevin Campbell ble matchvinner i en kamp der tre spillere ble utvist.

- Sist vi slo Liverpool på Anfield var på nøyaktig samme dato som denne kampen skal spilles, nemlig 27.september. Så la oss håpe resultatet blir det samme også, sier Everton-manager Roberto Martinez til Daily Mail.

- I mine øyne vil det faktum at det har gått 15 år påvirke oss på en positiv måte. Statistikker er til for å bli brutt. Anfield er et vanskelig sted å få med seg poeng fra, men vi har også gått hen og brutt slike statistikker andre steder. Jeg ser frem til kampen, og statistikken fungerer som en ekstra motivasjonsfaktor, fortsetter spanjolen.

For Everton er Ross Barkley ute med kneskade, og det er også usikkert om Steven Pienaar og Seamus Coleman blir friskmeldt i tide til lørdagens lokaloppgjør. Pienaar ble skadet i uavgjortkampen mot Arsenal i august, mens Coleman fikk en smell i hodet i 3-2 tapet for Crystal Palace sist helg.

- Det går fremover for Ross Barkley, og skaden leges raskere enn vi trodde, men det er fortsatt for tidlig for ham.

- Steven Pienaars rehabilitering går fint, så vi skal vurdere ham de kommende dagene. Det samme gjelder Seamus Coleman. Begge er i samme situasjon. Det er for tidlig å si noe om de blir klare til helgen eller ei.

Everton har imidlertid midtbanespillerne Bryan Oviedo og Darron Gibson tilgjengelig igjen.

- Bryan Oviedo og Darron Gibson er helt skadefrie etter at de kom helskinnet gjennom tirsdagens ligacupkamp, opplyser Martinez.