2500 nye hospitality-seter

I forbindelse med byggingen av en ny Main Stand på Anfield har Liverpool FC planer om å øke antall hospitality-seter de selger på kampdag fra 4000 til 6500.

Den nye Main Stand vil ifølge referatet fra siste møte i Liverpool FC Supporters' Committee bli en tre-etasjers tribune, der midtseksjonen i det store og hele vil bli bestå av hospitality-seter. Tanken er å samle nesten alt av hospitality-seter på Main Stand og Centenary Stand (som i dag huser 2500 slike seter), og ta slike seter helt bort fra Anfield Road Stand.

Ian Ayre forklarte under møtet i supporterkomiteen at det ikke ville være mulig å renovere stadion uten å øke antall hospitality-seter på stadion. Cirka 9.5% av setene på dagens Anfield er satt av til hospitality. Dette vil øke til 12% når den nye Main Stand står ferdig.

Planen er at arbeidet med den nye Main Stand skal starte i begynnelsen av neste år. Klubben hevder at dette ikke vil medføre redusert kapasitet på stadion kommende sesong. Sesongen deretter og frem til åpningen av nye Main Stand i august 2016 vil kapasiteten bli redusert noe, men dette vil bli forsøkt holdt til et minimum, og vil kun dreie seg om noen få av de bakerste radene på dagens Main Stand.

Etterspørselen etter kampbilletter til de mest populære kampene på Anfield er ekstrem. 28 500 fans står på venteliste for å få sesongkort, og det er ikke lenger mulig å sette seg på denne ventelisten. Selv med renoveringen og utbyggingen av nye Main Stand og Anfield Road Stand vil man ikke kunne tilby sesongbillett til alle på ventelisten, og det er uaktuelt å åpne ventelisten for nye fans før denne er redusert til under 10 000 fans.

Til siste ligakamp mot Newcastle denne sesongen ble det lagt ut 400 billetter online noen dager før kampen. 46 000 fans forsøkte å kjøpe disse billettene.

I forbindelse med renoveringen av Anfield Road End planlegges det å flytte bortefansen til motsatt ende av tribunen, for å lette adkomsten til stadion for bortefansen og bedre sikkerheten rundt kampene.

Renoveringen av stadion vil også føre til at Hillsborough-minnesmerket vil bli flyttet, og vil få en prominent plassering i tilknytning til den nye Main Stand. Denne avgjørelsen er tatt i samråd med de etterlatte, og familiene er også blitt tatt med på råd angående en midlertidig lokalisering av monumentet under byggeperioden.