96 tomme seter i semifinalene

Det engelske fotballforbundet (FA) har besluttet å la 96 seter stå tomme i begge semifinalene i FA-cupen til minne om de 96 som omkom i Hillsborough-tragedien for 25 år siden.

FA-formann Greg Dyke har i et personlig brev til de etterlatte etter Hillsborough-tragedien innrømmet at organisasjonen ikke har gjort nok for å støtte familiene, og ber om unnskyldning. Dyke, som ble FAs formann i 2013 etter fire år som generaldirektør i BBC, oppga også hvordan FA har tenkt å markere 25-årsdagen for tragedien.

På Wembley vil 96 seter stå tomme i hver av semifinalene for å minnes de omkomne. I tillegg avholdes ett minutts stillhet før avspark. Alle de fire lagene skal også bære sorte armbind. Dyke har også invitert medlemmer av Hillsborough-familiene til Wembley.

- Personlig føler jeg at organisasjon ikke har vist empati og medfølelse slik ofrenes familier kunne ha forventet av det nasjonale forbundet de seneste 25 årene, uttaler Dyke ifølge Liverpool Echo.

Det nye likskuet starter 31. mars i Warrington.
- Månedene fremover vil bli vanskelige for alle involverte ettersom alle omstendighetene rundt tragedien vil bli gjennomgått i mer detalj enn noen gang før. De juridiske prosessene skal fastslå rettigheter, urett, ansvar og ansvarsområder. Vi støtter fullt ut arbeidet som skal gjennomføres, sier Dyke.

FA hadde ingen videre kommentarer til formannens brev som "klart utrykker organisasjonens syn".