Aggers Liverpool-karriere i fare

Brendan Rodgers er ikke fornøyd med hvordan Daniel Agger håndterer det fysiske spillet i Premier League. Midtstopperen risikerer å ikke bli tilbudt ny kontrakt.

Tony Barrett i The Times skriver at Daniel Aggers fremtid i Liverpool FC er i fare, Brendan Rodgers har igjen stilt spørsmål ved forsvarerens ferdigheter til å håndtere Premier Leagues mest fysiske angripere.

Agger er Liverpools visekaptein og spilleren med nest lengst fartstid i klubben av de nåværende spillerne, men det har likevel ikke forhindret at hans plass i startelleveren er truet. Brendan Rodgers har denne sesongen foretrukket Martin Skrtel og Mamadou Sakho i midtforsvaret.

Agger startet for første gang en Premier League-kamp siden 1. januar i 4-3-seieren mot Swansea. Dansken var tilbake fra leggskade, men returen gikk ikke som planlagt. Brendan Rodgers byttet ham ut med Kolo Toure i det 63. minutt. Liverpools manager har begrunnet byttet med at større fysisk tilstedeværelse var nødvendig for å håndtere Swansea-angriper Wilfried Bony.

Dette er andre gang at Rodgers offentlig har vist mangel på tillit til 29-åringen. Tidlig i desember var Agger utelatt fra Liverpools startoppstilling i 1-3-tapet borte mot Hull. Rodgers forklarte senere at han foretrakk Toure fordi han følte at den tidligere Manchester City-spilleren var bedre rustet til å håndtere store, fysiske spillere.

Agger har til sommeren to år igjen sin kontrakt, og det har ennå ikke vært samtaler om en ny avtale. Ifølge Barrett er det på dette tidspunktet heller ingen planer om å starte forhandlinger. Akkurat som med Glen Johnson, som har 18 måneder igjen av sin kontrakt, vil Liverpool være overbevist om at en kontraktsforlengelse er det riktige før man starter forhandlinger.

Liverpools eiere tok over en rekke dyre spillerkontrakter da de kjøpte klubben i oktober 2010, og de krever større valuta for pengene fra spillernes lønninger, og det er en politikk som Rodgers har vært fornøyd med å følge.

Det gjør Agger og Johnson sårbare, spesielt ettersom Rodgers er interessert i styrke de offensive alternativene i løpet av sommeren. Liverpool har allerede sluppet inn 35 mål på 27 kamper, hvor flere av baklengsmålene har kommet etter individuelle feil fremfor kollektive svakheter.