Alex Inglethorpe ny akademidirektør

Siste års trener for Liverpool U21, Alex Inglethorpe, er blitt sjef på Liverpool Academy. Michael Beale, tidligere i Chelsea, overtar U21. Flere nye trenere og ledere til akademiet i sommer.

Alex Inglethorpe kom til Liverpool fra Tottenham i november 2012, Han har ledet Liverpool U21 siden, selv om han også fungerte som akademidirektør i månedene etter at Frank McParland ble fjernet forrige sesong.

Liverpool U21 vil bli overtatt av Michael Beale. Beale kom til ungdomsavdelingen i Kirkby i september 2012 etter å ha arbeidet ti år på akademiet til Chelsea. Han har fungert som trener for Liverpool U16.

Ny i sommer er Nick Marshall, som vil være leder for «Academy football operations». Han vil ha overoppsyn med trenerstaben og rekruttering av spillere. En lignende rolle til den som Rodolfo Borrell hadde på slutten av sin tid i LFC.

Marshall har høyeste trenerutdannelse hos UEFA og har arbeidserfaring med Barnsley, Leeds, Nottingham Forest og det engelske fotballforbundet.

Andrew Powlesland er ny daglig leder for akademiet, i forhold til den økonomiske driften. Det vil inkludere ungdomsfasiliteter, arrangement, velferd, utdannelse og administrasjon. Han kommer fra London South Bank University.

Den 31-årige nederlenderen Pepijn Lijnders har blitt utnevnt til ny trener for Liverpool U16. Han kommer fra Porto, etter tidligere å ha arbeidet hos PSV Eindhoven.

Tidligere juniorspiller Michael Yates (bildet under) går tilbake til sin stilling som trener for de aller yngste på akademiet, U6-U9, etter en periode som sjef for klubbens fotballskoler i utlandet.