Åtte poeng mer i fjor

Det er årets siste dag, og Premier League-sesongen er halvspilt. Liverpool ligger på åttendeplass halvveis, med fem poeng opp til fjerdeplassen. Vi sammenlikner tabellsituasjonen med fjoråret.

Rødtrøyene fra Merseyside har spilt seg igjennom en berg-og-dal-bane-høst, og det er først etter de siste kampene laget har tråklet seg opp på øvre halvdel av Premier League-tabellen.

Åtte seire, fire uavgjortkamper og syv nederlag er fasiten før Liverpool ønsker 2015 velkommen mot Leicester på Anfield i morgen ettermiddag. Det betyr 28 poeng etter 19 serierunder.

Mange færre mål

Storseieren over Swansea mandag kveld sørget i tillegg for at Liverpool nå har kommet over på plussiden med målforskjellen: 26 scoringer mot 25 baklengsmål.

På samme tidspunkt i fjor lå femteplasserte Liverpool poenget bak den ettertraktede fjerdeplassen. De stod med elleve seire, tre uavgjort og fem tap, noe som hadde resultert i 36 poeng halvveis. Det er åtte poeng mer enn Brendan Rodgers’ lag har i dag.

Fremover på banen var det kun Manchester City, da med 54 mål, som hadde flere nettkjenninger enn Liverpools 44 fulltreffere i Premier League. Defensivt er det imidlertid liten forskjell: 25 baklengsmål i år mot 23 i fjor.

76 poeng i år

Manageren sier seg uansett fornøyd med kalenderåret, der Liverpool blant annet har vunnet elleve strake kamper. Kun Manchester City og Chelsea, begge med 88, har tatt flere poeng i Premier League siden forrige nyttårsaften. Liverpool står med 76 poeng de tolv siste månedene.

– Vi er fornøyde med det, men vi har fortsatt mye arbeid foran oss. Vi bygger opp selvtilliten og ser frem mot den andre halvdelen av sesongen, sa nordiren på pressekonferansen i formiddag.

Mange lag – få plasser

Rodgers har flere ganger sagt at Liverpools mål er å komme blant de fire beste igjen denne sesongen, og han tror mange lag vil holde fast i håpet om en topp-fire-plassering utover våren. I dag er det åtte poeng som skiller tredje- og niendeplassen på tabellen.

– Manchester City og Chelsea er for langt fremme for at vi kan ha en innvirkning på det akkurat nå, men en rekke lag forsøker seg på de andre plassene. Det er ikke bare oss og Arsenal. Mange gode lag prøver å havne blant de fire beste, og det er fortsatt en lang vei å gå for å klare det, fortalte manageren.