Balotelli tiltalt av FA

Det engelske fotballforbundet (FA) har tatt ut tiltale mot Mario Balotelli etter Instagram-meldingen han publiserte mandag kveld. Han har fått frist til å svare innen mandag 15. desember klokka 19.

Liverpool-spissen er siktet for å ha brutt paragraf E3 i FAs regelverk etter bildet han publiserte tidligere denne uka. Det var et bilde av spillfiguren Super Mario med overskriften «Ikke vær en rasist» – etterfulgt av:

«Vær som Mario. Han er en italiensk rørlegger som er skapt av japanske folk, som snakker engelsk og ser ut som en meksikaner.» Nederst på bildet stod det samtidig: «… hopper som en svart mann og plukker mynter som en jøde.»

Se bildet han publiserte her

Balotelli valgte å slette bildet umiddelbart etter noen kritiske svar på Instagram og Twitter, men responderte tilbake ved å fortelle at moren hans er jødisk, og at han «vet» kritikerne vil fortsette å trykke ham ned selv om han begynner å score mål når han kommer tilbake fra skade.

Den italienske landslagsangriperen leverte inn en forklaring overfor fotballforbundet i går, og han må nå respondere på tiltalten overfor FA innen mandag 15. desember klokka 19 norsk tid.

– Vi erkjenner valget til fotballforbundet, og spilleren skal jobbe gjennom prosessen for å svare på tiltalen. Mens dette pågår, kommer ikke klubben til å gi flere kommentarer, sier en talsmann fra Liverpool FC fredag.

Dette er paragrafen Balotelli siktes for:

«Deltakerne anses som ansvarlige for eventuelle innlegg på kontoen sin. Det faktum at et innlegg kan ha blitt skrevet og publisert av en tredjepart vil ikke nødvendigvis stå i veien for at disiplinære tiltak blir iverksatt. I tillegg kan retweeting av en annen persons innlegg føre til disiplinærtiltak dersom kommentaren er upassende. Å slette et upassende innlegg, vil ikke nødvendigvis forhindre at tiltak blir iverksatt.»

Dersom FA finner ham skyldig i rasisme eller antisemittisme, risikerer han en straff på minimum fem kamper.