Bellamy legger opp

Craig Bellamy har kunngjort at han legger opp som fotballspiller i en alder av 34 år.

Craig Bellamy begrunner avgjørelsen med at han må lytte til kroppen. Waliserens siste kamp kom for Cardiff i 1-2-tapet mot Chelsea i ligaavslutningen

- Jeg har tenkt på å avslutte spillerkarrieren i et par år, men denne gang måtte jeg ta avgjørelsen. Jeg måtte lytte til kroppen min, uttaler Craig Bellamy til Wales Online.

- Opp gjennom årene har jeg blitt vant til smertene fra ulike skader, men de seneste tre-fire årene har jeg brukt betennelsesdempende tabletter hver dag.

- Jeg er ikke sikker på at det har vært bra for kroppen, men det gjorde at jeg kunne spille denne perioden. Nå er tiden kommet for å si at nok er nok. Kroppen min klarer ikke mer.

Bellamy har de to seneste sesongene spilt for Cardiff.

- Da Cardiff rykket opp, var det følelsen av å oppnå noe med klubben fra hjembyen min som betydde mest for meg fremover å være i stand til å spille enda en sesong i Premier League. Jeg hadde uansett prestert på det nivået i 12 år. Å få Cardiff opp betydde mer for meg enn at jeg faktisk spilte igjen selv.

- Jeg snakket med Malky Mackay (manageren på den tiden) og han overtalte meg til en siste utfordring. Jeg var ikke sikker på om jeg hadde så mye å tilby.

Bellamy har nå planer om en trenerkarriere.
- Jeg har mange aktiviteter som opptar meg. Jeg tar trenerkurs. Jeg har A, B, C-kurs, og jeg trenger Pro-Licence som vil forberede meg til å bli trener.

Bellamy scoret 18 mål og spilte 79 kamper for Liverpool i to perioder. Waliseren kom til Liverpool fra Blackburn for £6M i 2006. Spissen fikk 33 kamper fra start den sesongen da Liverpool nådde Champions League-finalen. Bellamy scoret i 2-1-seieren mot Barcelona på Camp Nou mindre enn 24 timer etter den berømte golfkølleepisoden med John Arne Riise.

Bellamy dro til West Ham på slutten av 2006/07-sesongen, men returnerte på fri overgang under Kenny Dalglish i 2011. Han scoret et viktig mål i semifinalen i Carling Cup mot Manchester City og ble byttet inn i finaleseieren mot Cardiff. Angriperen startet også i FA-cupfinaletapet mot Chelsea, men gikk til Cardiff den sommeren.