Blandet drops i ligaåpningen

Bare et par dager før Liverpool sparker i gang sesongen 2014/15 mot Southampton har vi tatt en titt på de fem siste ligapremierene, og kan slå fast at det har vært blandet drops.

Liverpool har hatt tre hjemmekamper og to bortekamper i ligaåpningen de fem siste årene. Begge bortekampene endte med tap, mens hjemmekampene har resultert i en seier og to poengdelinger. Seieren kom mot Stoke i fjor. Klarer de røde å vinne to ligapremierer på rad!?

17/8-2013 Liverpool – Stoke 1-0
Mål L: Sturridge (37)
Lag: Mignolet, Johnson, Toure, Agger, Enrique, Leiva, Henderson, Gerrard, Aspas (Sterling 72), Coutinho, Sturridge
Liverpool vant fullt fortjent 1-0 i åpningskampen i Premier League 2013/2014. Rødtrøyene ledet ved halvtid etter en flott scoring av Daniel Sturridge, men ledelsen kunne ha vært større om det ikke hadde vært for Asmir Begovic i Stoke-målet. I andre omgang var Stoke-keeperen helt umulig, og han hentet frem en rekke fantomredninger. Det hindret Liverpool fra å punktere kampen, og like før slutt fikk Stoke muligheten til å stjele ett poeng da Daniel Agger handset inne i egen boks. Keeperdebutant Simon Mignolet reddet imidlertid straffesparket fra Jon Walters. Belgieren var også først på returen fra Jones og reddet dermed en fortjent Liverpool-seier.

18/8-2012 West Bromwich – Liverpool 3-0
Mål WBA: Gera (43), Odemwingie (straffe 64), Lukaku (77)
Lag: Reina, Kelly, Skrtel, Agger, Johnson, Leiva (Cole 69) (Carroll 78), Gerrard, Allen, Downing (Carragher 59), Borini, Suarez
Liverpool måtte reise hjem som slakt i åpningskampen etter en grusom andreomgang. Før pause var de røde best, men Zoltan Geras drømmescoring like før halvtid sørget for et vanskelig utgangspunkt foran de siste 45 minuttene. De røde var svært nære scoring flere ganger, spesielt ved Suarez, men avslutningene satt ikke som de skulle. Det ble heller ikke enklere da Agger laget straffe og ble utvist drøye ti minutter ut i andre omgang. Long misbrukte straffesparket, men få sekunder senere fikk West Bromwich et nytt straffespark etter at Skrtel brukte litt for lang tid med ballen i feltet. Odemwingie gjorde ingen feil fra ellevemeteren. Ti mann og 0-2 ble for vanskelig for gjestene, og innbytter Lukaku satte spikeren i kista da det gjensto et snaut kvarter av matchen.

13/8-2011 Liverpool – Sunderland 1-1
Mål L: Suarez (12)
Mål S: Larsson (57)
Lag: Reina, Flanagan, Carragher, Agger, Enrique, Henderson (Kuyt 61), Leiva, Adam, Downing, Suarez (Meireles 75), Carroll
God førsteomgang og svak annenomgang av Liverpool i seriepremieren. Liverpool ledet 1-0 til pause, men burde ha ledet mer. Luis Suarez brente først et straffespark, før han så ga de røde ledelsen når han stusset et Charlie Adam-frispark i mål. Stewart Downing hadde et knallskudd i tverrliggeren som hadde fortjent en bedre skjebne, etter et herlig raid. Gjestenes Richardson var forøvrig heldig som ikke fikk rødt kort i forbindelse med straffesituasjonen allerede etter fem minutter. Sebastian Larsson utlignet for Sunderland etter pause. Det virket som Liverpool gikk tomme for krefter i andre omgang, og de røde mistet fullstendig taket på midtbanen. Unge Jon Flanagan hadde også en svært dårlig dag på høyrebacken, der han ga bort ballen en rekke ganger, noe som førte til flere farlige overganger for gjestene. Heldigvis resulterte ingen av dem i scoring. Flanagan kunne imidlertid ikke være fornøyd med markeringsjobben han gjorde på Sebastian Larsson i forbindelse med Sunderlands scoring.

15/8-2010 Liverpool – Arsenal 1-1
Mål L: N'Gog (46)
Mål A: Reina (selvmål 90)
Lag: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Agger, Mascherano (Leiva 78), Gerrard, Kuyt, Jovanovic (Rodriguez 66), Cole, N'Gog (Torres 74)
I første omgang var ingen av lagene særlig gode. Arsenal hadde ballen mest, men var ikke særlig giftige, og det var heller ikke Liverpool. Det alle vil huske fra denne kampen er situasjonen der Joe Cole fikk direkte rødt kort av dommer Atkinson i sin debut. I situasjonen kastet Cole seg inn for å blokkere en klarering helt nede med cornerflagget til Arsenal, men traff mann i stedet for ball. Et gult kort ville vært greit, men det var ikke veldig stygt, og rødt kort var en veldig svak dommeravgjørelse. Det endte med poengdeling i åpningskampen, da en keepertabbe fra en ellers glimrende Pepe Reina ga Arsenal en utligning like før full tid. De røde spilte en veldig bra andreomgang, spesielt defensivt med 10 mann. Etter den flotte scoringen til David N'Gog like etter pause handlet det mest om å forsvare seg for hjemmelaget, noe de også gjorde på overbevisende vis. Liverpool gikk rett opp og skapte flere sjanser på overtid, men klarte aldri å få den andre scoringen.

16/8-2009 Tottenham – Liverpool 2-1
Mål T: Assou-Ekotto (44), Bassong (59)
Mål L: Gerrard (straffe 56)
Lag: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel (Ayala 75), Insua, Kuyt (Voronin 79), Mascherano, Leiva, Babel (Benayoun 68), Gerrard, Torres
Første omgang var preget av skader/nestenskader, og Skrtel var den som slet mest på den fronten. Tottenham spilte godt, og alt i alt vant vertene en fortjent seier. Ting kunne vært annerledes om kamplederen hadde gitt de røde straffesparket man skulle hatt når Assou-Ekotto gikk rett i ryggen på Voronin i avslutningsøyeblikket. De røde var heldige som ikke slapp inn flere mål, men det er lov å ha en god målvakt - og Pepe Reina var lagets desidert beste spiller. Alt i alt en veldig skuffende start på sesongen.

Ser vi enda fem ligapremierer tilbake var dette fem sesonger med kun bortekamper i premieren. Dette resulterte i tre uavgjorte matcher og to seire.

16/8-2008 Sunderland – Liverpool 0-1
Mål L: Torres (83)
Lag L: Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypiä, Dossena, Kuyt, Gerrard, Plessis (Alonso 46), Benayoun (Aurelio 81), Torres, Keane (El Zhar 77)

11/8-2007 Aston Villa – Liverpool 1-2
Mål A: Barry (straffe 85)
Mål L: Laursen (selvmål 31), Gerrard (87)
Lag: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Arbeloa, Pennant (Babel 74), Gerrard, Alonso, Riise, Torres (Voronin 79), Kuyt (Sissoko 90)

19/8-2006 Sheffield United – Liverpool 1-1