Blir det liv i slitne elefanter?

Elfenbenskysten er en storhet i afrikansk fotball men stjernene begynner å bli gamle, slik som representanten fra Anfield. Dagens VM-spiller er – Kolo Toure, Elfenbenskysten (5).

Kolo Toure – Født: 19.03.1981 (33 år) – 107 landskamper / 6 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: VM 2010, VM 2006,

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014: 3 / 0

Draktnummer for Elfenbenskysten i VM 2014: 4

Elfenbenskystens kamper i Brasil 2014:
15.06. Elfenbenskysten v Japan (03.00)
19.06. Elfenbenskysten v Columbia (18.00)
24.06. Elfenbenskysten v Hellas (22.00)
Dersom Elfenbenskysten går videre fra gruppespillet (gruppe C) vil de møte et lag fra gruppe D (Italia, England, Uruguay, Costa Rica), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Med nr.4 på ryggen spilte Kolo Toure i VM 2006 som Arsenal-spiller, i 2010 som en del av troppen Manchester City, og i 2014 har han samme nummer men for enda en ny storhet i Premier League.
Mange trodde at afrikansk landslagsfotball virkelig skulle ta av etter at Kamerun gikk til kvartfinale i 1990, men det har ikke helt blitt slik. Elfenbenskysten pleier å være et av deres beste kort, men stjernene begynner å bli gamle og etterveksten er ikke alt for fryktinngydende. 

Sentrale spillere som Didier Drogba (36), Didier Zokora (33) og Kolo Toure (33) er på hell. Kolo har imponerende 107 landskamper, men er ikke lenger noe automatisk førstevalg i midtforsvaret. I kvalifiseringen spilte han for eksempel tre kamper, hvorav en var som innbytter.

I Liverpool startet han bra da han kom inn foran forrige sesong, men gjorde etter hvert stadig flere feil og avsluttet som et klart fjerdevalg i det sentrale forsvaret. Det har vært visket om at det kanskje er like bra å frigi den rutinerte afrikaneren fra kontrakten, men hvis Kolo ønsker å forlenge sin karriere på Anfield vil det ikke være noen bedre plass å vise at han fortsatt holder et høyt nivå enn i Brasil.

Det gjenstår i det hele tatt å se om «elefantene» greier å tyne ut sine siste krefter i et sluttspill hvor de ikke tilhører favorittene. De har en fair sjanse til å komme videre fra en overkommelig gruppe, og det må hovedsakelig være målsetningen. Ved avansement vil man stå overfor en motstander fra den harde gruppen til England. Da kan Kole Toure fort bli testet mot en spiss av kaliber Daniel Sturridge eller Luis Suarez.