Bydelsfornyelsesprosjekt godkjent

Bydelsfornyelsesprosjektet for området Anfield er godkjent av kommunestyret. Prosjektet inkluderer også utvidelse av stadionanlegget til Liverpool FC.

Bydelsfornyelsesprosjektet for Anfield-området med en kostnad på £260M tok et skritt videre etter at planene ble godkjent av Liverpools kommunestyre.

Prosjektet omfatter forslag til bygging av nye boliger, forretninger, butikklokaler, hotell, offentlig plass og en rekke samfunnsfasiliteter, deriblant i Stanley Park. Det inkluderer også planene om utvidelse av Liverpools stadion, som ble kunngjort i forrige uke.

Det ble vedtatt et utkast for prosjektet, som kalles Anfield Strategic Regeneration Framework (SRF), på kommunestyret i februar, før det ble sent ut til offentlig høring på en rekke arrangementer og møter rundt Anfield-området. Nå er konsultasjonstiden over og tilbakemeldinger har blitt vurdert. Et revidert utkast av SRF-rapporten har nå blitt behandlet og vedtatt på et møte i kommunestyret.

SRF skal videre fastsette planleggingen for utviklingen av Anfield-området, og det vil føre til at flere byggesøknader etter hvert vil bli levert.

Borgermester i Liverpool, Joe Anderson, sier at dette er et betydelig skritt i prosessen med å oppfylle løftene til folk i Anfield og det bredere samfunnslag.

Anfield-prosjektet er et samarbeid mellom Liverpool kommune, Liverpool FC og  Your Housing Group.

Liverpool FC kunngjorde i forrige uke bilder av forslaget til en utvidet Main Stand med en tilskuerkapasitet på 21.000, og det skal etter hvert leveres inn en byggesøknad for stadionutvidelsen.

Nå som SRF formelt er godkjent, vil den bli benyttet til veiledning av utviklingen i området.