Cafu skryter av Flanagan

Denne våren ble Jon Flanagan sammenliknet så ofte med backlegenden Cafu at den tidligere verdensmesteren selv ville møte 21-åringen under en Liverpool-tur.

– Jeg fikk først øye på ham av å se Premier League-kamper, sa brasilianeren da han var i Liverpool tidligere denne måneden, ifølge Liverpool Echo.

Flanagan fikk spille hele 23 ligakamper for de røde denne sesongen fordi venstreback José Enrique har vært ute med en kneskade siden november i fjor. 

Les også: Flanagan med i VM-forberedelsene

Etter flere strålende opptredener begynte Liverpool-supportere å kalle sammenlikne ham med Cafu – «Scouse Cafu» og «Red Cafu» – og meldingene nådde helt ned til Sør-Amerika. Cafu meldte selv via Twitter at han skulle til Merseyside for å se sesongavslutningen mot Newcastle.

– Jeg fikk se noen nyheter der folk kalte ham «Red Cafu»! Så det er ingenting bedre enn å komme til byen og ta et bilde med min etterfølger, fortsatte han smilende.

43-åringen mener Flanagan kan bli en brikke for det engelske landslaget om noen år, og han er imponert over prestasjonene hans til tross for den lave alderen.

Spår lysende fremtid

– Han er en god spiller som fortsatt er ung og utvikler seg, men han får allerede spille Liverpool-kamper, og han kan muligens få spille for det engelske landslaget. Han kommer til å bli en strålende spiller i fremtiden, fortalte Cafu.

– Han har fart, styrke og er målrettet. Han er en atlet som går til og aldri gir opp. Det er akkurat det jeg pleide å gjøre. Jeg ser det samme i ham også. Jeg håper han fortsetter på den måten og oppnår like mange troféer som det jeg gjorde.