Carra: - Jeg tror Suarez blir

Jamie Carragher møtte til supporterkveld i Tønsberg i går og snakket både om karrieren og dagens Liverpool til de fremmøtte. Liverpoollegenden tror ikke Luis Suarez forlater Anfield denne sesongen.

Ett spørsmål kom raskt på supportermiddagen i Tønsberg i går; blir Luis Suarez i Liverpool etter denne sesongen?

- Luis er for meg en av verdens beste spillere og vi må ta inn over oss at han ikke blir i LFC til evig tid. Før eller siden vil han forlate klubben. Sånn er det i moderne fotball. Personlig tror jeg imidlertid han blir en sesong til, og så får vi ser hva som skjer etter det.

Hvor imponert er du over Suarez?

- Han er kanskje en av de beste spillerne jeg har sett i Liverpool FC. På trening er han fantastisk og jeg tror bare John Barnes kan måle seg med hans tekniske ferdigheter. Barnsie hadde aldri en dårlig trening og det har heller ikke Luis. Han har en fantastisk motor og utrolig appetitt for å spille fotball.Han er så og si aldri skadet og hans prestasjon i VM, etter operasjonen kort tid før mesterskapet, oppsummerer innstillingen og kapasiteten hans. Noen spillere må være 100% skadefri for å spille, mens andre må være 100% skadet for ikke å spille. Det er for meg Luis Suarez kort oppsummert. I Liverpool tror jeg Steven og meg har hatt noe av den samme egenskapen.

Har du snakket med Steven Gerrard etter kampen mot Uruguay?

- Ja, vi snakker mye sammen og tekster nesten daglig. Han er heldigvis sterk nok til å tåle motgang og har tonnevis av erfaring å dele med sine lagkamerater.

Tror du Steven fortsetter på landslaget?

- Hehe, det skal han få svare på selv. Men jeg har snakket med ham om det og gitt mine råd. Steven Gerrard er definitivt sin egen mann og vil selv komme frem til det riktige valget.

Har du angret på at du la opp - spesielt med tanke på siste sesongen?

- Jeg tok et tidlig valg om å legge opp og informerte Brendan tidlig forrige sesong om min avgjørelse. Litt tilfeldig kom jeg inn på laget i januar og spilte mer eller mindre fast til mai 2013. Og, ja, det har vært øyeblikk hvor jeg har tenkt hva hvis... - men det har vært utrolig gøy å se de røde fra tribunen denne sesongen og jeg trives veldig bra med jobben i SkySports. Jeg tenker fotball døgnet rundt og en slik jobb passer meg perfekt.

Hva kan du si om jobben Brendan Rodgers har gjort?

- Resultatene snakker egentlig for seg selv. Jeg er stor fan av Brendan og håper han tar laget til en ny, god sesong. Klubben har alle forutsetninger til å ta skrittet videre, men det er naturligvis ingen automatikk i at LFC vinner ligaen kommende sesong. For meg er Brendan først og fremst en meget god trener, han er ute på treningsfeltet hver eneste dag. Han er flink til å motivere og god til å få det beste ut av hver enkelt. Jeg tror aldri jeg har sett ham skikkelig sint. Etter nederlag og dårlige kamper har han alltid en reflekterende innstilling. Han raser ikke i garderoben. Jeg har spilt under mange mangere. I en spillergruppe er det alltid enkelte som snakker negativt om manageren og av en eller annen grunn ikke liker ham. Jeg tror jeg med hånda på hjertet kan si at jeg ikke har hørt et dårlig ord om Brendan. Han har virkelig klart å skape en happy camp på Melwood.

Hva tror du skjer på transfermarkedet? Hva synes du om Adam Lallana?

- Liverpool har forsøkt å kjøpe noen spillere tidlig denne sommeren og så får vi se hva som skjer de neste par ukene. Lallana liker jeg personlig godt og jeg vet Gary Neville snakker høyt om ham etter å ha jobbet med ham på det engelske landslaget. Lallana kan vel spille i flere posisjoner på midtbanen og kanskje helst slik Brendan bruker Coutinho? Jeg blir ofte spurt om hvem jeg ville ha kjøpt eller kunne ønsket med til Liverpool. Et par av de yngre forsvarspillerne til Frankrike tror jeg hadde passet meget bra. Når du spiller for Real Madrid og Juventus blir det nok imidlertid vanskelig å hente dem.

Hva tenker du om fremtiden? Kunne du tenkt deg å bli manager for Liverpool en gang?

- Yep, sier han kort og ler høyt.

Du vokste opp som Everton-supporter. Kunne du tenkt deg å bli sjef på Goodison?

- No, svarer han like kort og gliser bredt.