Carragher om hvorfor Gerrard må bli

Jamie Carragher forklarer hvorfor hans venn og tidligere lagkamerat Steven Gerrard fortsatt må bli gitt en rolle som spiller på Anfield.

Kritikken har de siste månedene begynt å komme mot kaptein og legende Steven Gerrard. Så vidt vi kan erindre har ikke 34-åringen scoret et spillemål siden januar 2013 (Norwich), og ble i siste kamp flyttet fra sin ankerrolle fram til en posisjon rett bak spissen for at Liverpool ifølge manager Brendan Rodgers skulle få «mer struktur». Hans kontrakt løper ut etter denne sesongen, og det er ikke avklart om han vil bli værende i LFC.

I sin spalte i Daily Mail forklarer Jamie Carragher hvorfor Gerrard fortsatt er et av de første navnene han ville satt opp på lagoppstillingen til Liverpool dersom laget skulle spille en stor finale, men også hvorfor scouseren nå bør hviles mer enn tidligere.

Vi har gjengitt noe av det han sier om Liverpools nr. 8.

«Noen kritikere mener at han bør være helt ute av bildet, andre at han er uunnværlig, hvor står jeg? For å si det slik, hvis Liverpool skulle spille en stor finale i morgen ville Steven vært et av de første navnene jeg hadde satt ned på lagoppstillingen. Det er ikke av sentimentale årsaker.

Hvis Liverpool får et straffespark eller et frispark i farlig posisjon, ville jeg valgt Steven som den som skulle ta det, noe han har bevist mot Ludogorets og Everton denne sesongen. Han er også mannen jeg ville valgt til å spille en gjennombruddspasning fremfor noen, og det samme hvis han kom alene igjennom foran mål.

Saken er imidlertid at han er 34, han kommer ikke i slike posisjoner like ofte som tidligere. Etter hans glimrende innsats i fjor har han ikke nådd samme nivå – men hvem har det i helrødt?

Steven er ikke stor i det å beskytte forsvaret. Han er der for å starte angrepene fra dypet heller enn å være et skjold for den bakre fireren slik som Dietmar Hamann og Javier Mascherano var for meg.

Brendan Rodgers og hans medisinske stab har gjort en glimrende jobb med den fysiske formen til Steven. Nå må de håndtere det antallet kamper han spiller. Brendan innrømmet selv denne uka at Steven ikke kan spille tre kamper i uka på det nivået som han ønsker.

Over de neste 18 månedene, må Brendan ta ham av eller hvile ham for hans eget beste. Folk har satt spørsmålstegn ved om manageren er sterk nok til å gjøre det, men historien viser at han kan ta store avgjørelser. Andy Carroll, Luis Suarez, Pepe Reina og jeg kan skrive under på det.

Det behøver ikke å være noe negativt for Steven. Kan du tenke reaksjonen på Anfield hvis de 30 minutter før slutt ser nr.8 gjør seg klar til å komme innpå i en tett kamp? Med plass å utnytte og energi til å forandre kampen, han kan bli et dødelig våpen.

Pako Ayestaran, den tidligere assistenten til Rafa Benitez, oppsummerte det perfekt da han en gang snakket til oss om rotering av troppen. Han sa at det ikke var viktig hvor mange kamper du spilte, det som var avgjørende var hvor mange gode kamper du spilte.

Da jeg endelig ga meg, mot QPR i mai 2013, var det en lettelse. Jeg hadde også den ekstra bonusen ved at jeg hadde spilt bra og kunne slutte på mine egne betingelser.

For hans enorme bidrag, Steven fortjener mer enn det. Det kan være at han ikke vil få oppleve hva de andre medlemmene av Liverpools topp tre spillere gjennom alle tider gjorde i sin siste kamp – Kenny Dalglish tok i mot ligapokalen og Graeme Souness løftet E-Cupen – men hans reise må ende mens han ennå er høyt oppe."

En kan lese hele spalten til Carra her.