Carragher starter sportsakademi

Liverpool-legenden Jamie Carragher starter sitt eget sports- og opplæringsakademi. Tanken er å hjelpe tenåringer som ønsker seg en karriere innen fotballen.

Liverpool Echo skriver at Carragher kommer til å involvere seg aktivt i den daglige driften av akademiet. Den tidligere Liverpool-spilleren akter å tilby både gode treningsprogrammer og utdanning for tenåringer som planlegger en karriere innen fotballen.

Carragher vil ansette godt utdannede trenere som vil lede en toårig utdanning, men han har også planer om å finne tid til selv å besøkene sine studenter med jevnlige mellomrom.

Utdanningen vil ha Brunswick Youth and Community Club i Bootle som sin base, og utdanningen vil tilsvare tre A-levels i England, så dette skulle være en ideell plattform for senere universitetsutdanning. Utdanningsdelen vil ta for seg områder som anatomi og fysiologi, treningslære, trenerutdanning, ernæring, psykologi, sportsanalyse, organisering av sportsarrangementer og mye mer.

- Vi startet først 23 Foundation, så Jamie Carragher Soccer Schools, og nå dette akademiet, sier Carragher til Echo.

- Akademiet var ikke i tankene våre til å begynne med, men snøballen har bare rullet etter at jeg startet 23 Foundation og jeg selv sluttet å spille. Fotballskolene har ekspandert, og dette akademiet er bare en videre utvikling av dette. Om 12-18 måneder håper jeg at vi atter har noe nytt å presentere.

- Vi håper at noen fra vårt akademi vil gå videre til en fotballklubbs akademi eller rett inn i troppen til en klubb. Det ville også vært stort å få oppleve at vi kunne utdanne topp trenere gjennom dette akademiet.

- Men i all hovedsak handler det om å skaffe folk en jobb, for vi vet hvor vanskelig det er for øyeblikket.

- Fotball er en lidenskap for folk i denne byen. Det er ikke så mange som kan spille fotball profesjonelt, men det er mange jobber innenfor sporten. Mitt mål er å gi folk håp og tro på at de kan finne jobbmuligheter innen fotballen.

- Selv var jeg så heldig at jeg gikk rett fra skolen og til Liverpool FC. Men jeg så mine venner som måtte ta jobber som lærlinger. Det er vanskelig. Arbeidsmarkedet er vanskelig, ikke bare i denne byen, men på landsplan. Det ser kanskje ut til å bli litt bedre, men dersom vi kan bidra til å skaffe folk arbeid er det flott.

- Vi kan ikke garantere at folk skal bli gode trenere, men vi vil hjelpe dem til å bli bedre mennesker.