Coates byttet inn i Uruguay-seier

Uruguay varmet opp til verdensmesterskapet i natt og vant over Slovenia uten meniskopererte Luis Suárez i Montevideo. McLaughlin spilte mot Chile.

Sebastián Coates kom inn da Uruguay ledet 2–0 med ni minutter igjen å spille. Suárez var som ventet ikke med i troppen på grunn av den nylige kneoperasjonen.

De lyseblå og svarte tok ledelsen hjemme på Estadio Centenario i Montevideo i det 37. minutt. Diego Forlán la presist inn til Edinson Cavani i boksen, og Paris Saint-Germains angriper stanget ballen i mål.

Kvarteret før slutt doblet innbytter Christian Stuani resultatet med en avslutning fra fire meter. Det var Uruguays andre seier på ei uke. Forrige helg vant de 1–0 over Nord-Irland.

Laget mot Slovenia: Fernando Muslera; Maxi Pereira (Jorge Fucile 46), Diego Lugano, Diego Godín (José María Giménez 46) [Sebastián Coates 81], Martín Cáceres; Gastón Ramírez (Christian Stuani 46), Walter Gargano (Álvaro González 46), Egidio Arévalo Ríos, Cristian Rodríguez; Edinson Cavani, Diego Forlán.

Uruguay møter Costa Rica (14. juni), England (19. juni) og Italia (24. juni) i VM-gruppespillet i Brasil.

Ny landskamp for McLaughlin

Flere røde var i aksjon for landslag i natt: Ryan McLaughlin spilte 71 minutter på høyrekanten til Nord-Irland mot Chile. Unggutten, som ennå ikke har fått sin offisielle Liverpool-debut, ble tildelt en svært offensiv rolle i sin andre kamp for landslaget, der han fungerte som et kontringspunkt uten særlig mange defensive oppgaver.

Vingbacken har tidligere spilt på kantene for Liverpool U21 og gjort det bra, og 19-åringen viste frem noen av sine egenskaper også på internasjonalt nivå. Chiles venstreside ble ofte utfordret og passert, men gode sikringer i backfireren hindret McLaughlin i å skape et tellende sluttprodukt.

I motsatt ende holdt Nord-Irland det tett lenge, men etter at McLaughlin ble byttet ut i 2. omgang, raknet det. Eduardo Jesús Vargas Rojas fikk en god ball i bakrommet og stusset den over målvakten og i nettet til 1–0 i det 79. minutt, før erfarne Mauricio Pinilla satte inn 2–0 tre minutter senere.

To eks-røde i målprotokollen

Litt tidligere i natt kjørte Argentina over Trinidad og Tobago i Buenos Aires. Etter 45 minutter uten scoringer, der søramerikanerne var klart best, sendte Rodrigo Palacio vertene opp i 1–0 etter et hjørnespark.

Etter pause var det imidlertid tid for nettsus fra to tidligere Liverpool-spillere. Først doblet Javier Mascherano, som var rød fra 2007 til 2010, ledelsen etter et stolpetreff av Lionel Messi, noe som var midtbaneterrierens første mål siden han scoret for Liverpool i februar for drøyt fire år siden, så kom Maxi Rodríguez inn fra benken og fastsatte sluttresultatet til 3–0.

Det argentinske landslaget spiller gruppespillskamper mot Bosnia-Hercegovina (15. juni), Iran (21. juni) og Nigeria (25. juni) i sommerens verdensmesterskap.