Da laget fra 6.divisjon skremte The Kop

Havant & Waterlooville ledet to ganger på Anfield i FA-Cupens 4.runde i 2008, før et hattrick av Yossi Benayoun snudde kampen for Liverpool.

Vi har sett litt tilbake på de siste gangene hvor Liverpool har spilt i FA-Cupens 4.runde, og starter med sesongen 2007/08. Luton var blitt slått 5-0 i omkamp i runden før, og trekningen ga en hjemmekamp mot Havant & Waterlooville, et sensasjonslag fra sjette nivå i engelsk fotball.

Liverpool hadde nøkkelfolk som Carragher, Gerrard, Torres og Kuyt på benken, men Rafa Benitez hadde likevel tatt ut et rutinert mannskap.

Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Itandje (5), Finnan (3), Hyypiä (5) (Carragher 84 min), Skrtel (4), Riise (4), Pennant (7), Lucas (6), Mascherano (5) (Gerrard 87), Benayoun (7 LB) (Kuyt 72), Babel (5), Crouch (4).
Mål: 0-1 (Pacquette (8), 1-1 Lucas (27), 1-2 Skrtel selvmål (31), 2-2 Benayoun (43), 3-2 Benayoun (56), 4-2 Benayoun (60), 5-2 Crouch (90)

Åtte minutter var gått da Pacquette scoret foran The Kop og 6000 tilreisende fans kunne juble hemningsløst. Lucas utlignet på et langskudd,  med sin første scoring i helrødt. Med reservekeeper Itandje, Skrtel som spilte sin første kamp fra start for Liverpool, og en Steve Finnan som var sjeldent svak, slet imidlertid vertene mot en motstander som i beste fall var semiproffer.

De gule tok nok en gang ledelsen bare fire minutter etter utligningen og Liverpool virket rystet. 2-2 like før pause av Benayoun, etter forarbeid av Babel og Pennant, dempet imidlertid den verste panikken.

To scoringer til tidlig i 2.omgang sørget for hattrick til israeleren og roede nerver på Anfield. Peter Crouch fastsatte sluttresultatet til 5-2 i sluttsekundene, men det var gjestende fra Havant som gikk av banen til trampeklapp fra The Kop.

I morgen: Utslått av den blå naboen.