Dalglish: LFC må ikke snu ryggen til Suarez

Kenny Dalglish mener at Luis Suarez trenger hjelp og forståelse fra Anfield-klubben, noe som bidro til at han ble årets spiller på øyriket sist sesong, kåret både av spillerne selv og journalistene.

- Jeg er av den formening at når du henter en spiller til en fotballklubb, så blir han ditt ansvar. Jeg vet om masse folk som nå spretter opp og sier at Liverpool må kvitte seg med Luis Suarez. Andre sier at spissen er blitt et større problem for klubben enn han er verdt. Men du snur bare ikke ryggen til noen fordi om de har gjort noe galt, skriver Dalglish i sin spalte i Mirror.

- Jeg tror ikke at Liverpool vil snu ryggen til Suarez, uavhengig av hvor streng straff FIFA har gitt ham. Selvsagt er det et tungt å svelge for klubben at de må klare seg uten Suarez i de første månedene av sesongen. Straffen virker streng, all den tid det er noen annen som har hatt ansvaret for ham de siste ukene, og Liverpool ikke har hatt noen kontroll over ham, melder King Kenny videre.

- Når han ble straffet av FA for å ha bitt Branislav Ivanovic og suspendert fra klubbfotball, fikk han likevel lov til å spille for landslaget. Da virker det litt merkelig at klubblaget også må lide når han nå straffes for noe han gjorde med landslaget.

- Det er mye som kan sies om Luis og det han gjorde mot Italia denne uken. Av og til, når folk har problemer, tror ikke folk at de trenger hjelp bare fordi de ikke har gips rundt beinet. Etter Ivanovic-hendelsen i fjor fikk Luis hjelp av Liverpool, og han tok i mot den hjelpen. Han hadde timer med klubbens psykolog, Steve Peters, slik som andre spillere også har, og han viste anger og vilje til å ta i mot hjelp. Dersom en spiller viser vilje til å ta i mot hjelp, da har du ansvar for å hjelpe ham.

- Sist sesong var Suarez en fantastisk spiller for Liverpool. Ikke bare på grunn av målene han gjorde, men også på grunn av hans gode oppførsel. Han oppførte seg uklanderlig, noe også fotballjournalistene gjorde et poeng av da de kåret ham til Footballer of the Year.

- Etter sesongslutt ble han tatt bort fra dette miljøet som han hadde respondert så godt på i Liverpool. Han reiste til Uruguay for å forberede seg til VM, og Liverpool hadde ingen kontroll over ham fra det tidspunktet av.

- Du kan egentlig ikke spørre noen hvorfor det som skjedde mot Italia skjedde, for det er bare en person som vet det, og det er Luis. Noen mennesker har skader du ikke kan se. Midt oppe i alt dette bråket er dette en ting det kanskje er verdt å huske.