Debuterte mot Southampton

Liverpool starter sesongen mot Southampton på søndag, og trolig vil det være med flere nye ansikt i startoppstillingen. En som har debutert i sesongpremieren, mot nettopp Southampton, er Vegard Heggem.

Det ligger i kortene at Liverpool vil stille med flere nyinnkjøpte i startoppstillingen til sesongpremieren på søndag. Som i årets sesong, sparket Liverpool i 1998/99-sesongen i gang sesongen mot Southampton. 16. august 1998 møttes lagene på The Dell, med en nordmann som debutant for gjestene. Heggem hadde blitt kjøpt fra Rosenborg for £3,5 millioner tre uker før.

 

- Det hadde vært en viss aklimatisering gjennom treninger og pre-seasonkampene, men det var veldig spennende å debutere for Liverpool i Premier League. Guttedrømmen gikk i oppfyllelse, sier Heggem til liverpool.no.

 

Egil Østenstad ga hjemmelaget ledelsen etter 36 minutter i den kampen.

 

- Jeg husker ikke så mange detaljer, men jeg kom greit ut av det. Vi vant en fortjent seier etter scoringer av Michael Owen og Karl-Heinz Riedle. Det var godt å debutere med seier!

 

I midten av juli den sommeren endret Liverpool struktur på managersiden, og hentet inn franske Gerard Houllier som skulle arbeide side ved side med den daværende manageren Roy Evans. Heggem ble den eneste spilleren de to kjøpte i fellesskap, da de hentet han fra Rosenborg fem dager ut i sitt samarbeid. 

 

- Probleme med det delte lederskapet kom antakelig mest til uttrykk bak kulissene, og ikke så mye ut mot spillergruppa, sier Heggem om den korte perioden de to delte manageransvaret. I november var det slutt, og franskmannen tok jobben på egenhånd.

 

Heggem håper at Brendan Rodgers har truffet med kjøpene denne sommeren.

 

- Det er mange nye ansikter, og de fleste synes jeg har en del å bevise på høyeste nivå. Jeg håper at Brendan Rodgers har hatt god teft, og fått inn spillertypene som kan bidra til den attraktive spillestilen vi fikk se prov på forrige sesong, sier 39-åringen, som tror de røde vil kjempe helt der oppe selv uten Luis Suarez.

 

Liverpools startoppstilling mot Southampton i sesongstarten i 1998 - siste gang lagene møttes i første kamp: Brad Friedel, Vegard Heggem, Jamie Carragher, Phil Babb, Steve Staunton, Jason McAteer, Paul Ince, Patrik Berger, Steve McManaman, Karl-Heinz Riedle, Michael Owen.