Dette er Emre Can

Emre Can blir sommerens andre sommerkjøp for Liverpool. 20-åringen blir omtalt som en allsidig spiller som kan bekle flere posisjoner.

- Emre Can er et av de største talentene i tysk fotball, skal Bayern Münchens mektige styreformann Karl-Heinz Rummenigge ha uttalt ifølge Liverpoolfc.com.

 

Can startet 32 kamper for Bayer Leverkusen forrige sesong. Han scoret fire mål og hadde fire målgivende - stort sett fra en defensiv midtbanerolle. Den tyske U21-landslagsspilleren blir omtalt som veldig allsidig, og kan også spille i en boks-til-boks-midtbanerolle, som back, midtstopper eller til venstre i angrep. Han foretrekker en sentral midtbanerolle, og har blitt samenlignet med Bastian Schweinsteiger.

 

Han startet karrieren i SV Blau-Gelb Frankfurt, og deretter Einstracht Frankfurt. I 2009 ble han kjøpt av Bayern München, men unggutten fikk lite spilletid og ble solgt til Bayer Leverkusen i august 2013.

 

- Med dette steget vil vi sørge for at han vil få nok spilleerfaring, slik foreksempel Toni Kroos fikk i Leverkusen, Philipp Lahm i Stuttgart, eller David Alaba i Hoffenheim, sa Rummenigge da han ble solgt i august ifjor. Bayern sikret seg en opsjon på tilbakekjøp, og det var på grunn av denne at avtalen mellom Liverpool og Bayer Leverkusen ikke har gått i orden før. Leverkusen måtte betale kompensasjon for at Bayern skulle gi avkall på sin opsjon.



 

Can har representert Tyskland på alle landslagsnivåer fra U15 til U21. Han er av tyrkisk opprinnelse, og etternavnet hans uttales «Chan» - eller «Kjan» på norsk.

 

Han spilte under Sami Hyypiäs ledelse i Bayer Leverkusen. Liverpool-legenden fikk som kjent sparken 5. april i år. Han har også vært kaptein for akademiangriper Samed Yesil på landslaget. Yesil har som kjent også en fortid i Leverkusen.

 

20-åringen vil bli den sjette spilleren fra Tyskland til å ta på seg den røde drakta. De foreågende er Markus Babbel, Dietmar Hamann, Karl-Heinz Riedle, Christian Ziege og Samed Yesil. Listen over spillere de helrøde har hentet fra Leverkusen tidligere er imidlertid ikke like overbevisende: Samed Yesil, Erik Meijer og Andriy Voronin.