Dilemma for Suarez

Luis Suarez kan anke videre sin straff fra FIFA til en internasjonal voldgiftsrett. Det kan sørge for at han er spilleklar ved sesongstart, men at han ved ny avvisning mister flere kamper.

Det er ventet at Luis Suarez om kort tid blir klar for Barcelona for £75M, men inntil videre er han Liverpools spiller. En spiller som i dag ikke fikk medhold fra FIFA i sin anke av straffen på fire måneder etter hans siste bite-episode.

Hvorvidt det er denne anken som oppholder overgangen fra Anfield vites ikke, men i første omgang førte den ikke frem. Dette var hva leder for media hos FIFA, Delia Fischer, bekreftet i dag:

«Appellkomiteen i FIFA har bestemt seg for å avslå anken fremlagt fra både spiller hos Uruguay Luis Suarez og fotballforbundet til Uruguay, og bekrefter at den avgjørelsen gitt av disiplinærkomiteen til FIFA 25. juni 2014 vil bli opprettholdt i sin helhet.»

Fischer bekreftet imidlertid også at Suarez nå har mulighet til å anke videre til den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS):

«Avgjørelsen tatt av disiplinærkomiteen FIFA ble fortalt til spiller og det uruguayanske fotballforbundet i dag. Avgjørelsen er ikke endelig og bindende, da det fortsatt er mulighet for spilleren og fotballforbundet i Uruguay til å anke til CAS, avhengig av spesielle betingelser.»

Ifølge Liverpool Echo har CAS mulighet til å suspendere dommen fra en anke blir fremlagt og inntil det foretas en endelig avgjørelse. Hvis det blir lagt inn en anke og CAS innvilger suspensjon av dommen, kan det igjen medføre at Luis Suarez er tilgjengelig for spill ved sesongstart, enten det nå er for Barcelona eller mot formodning for Liverpool. Samtidig risikerer spilleren, dersom en ny anke blir avvist, å starte sin karantene på nytt og ikke som nå sone deler av den under pre-season.

Suarez og Uruguay har nå ti dager på seg til å studere hvorfor anken ble avslått av FIFA, før de eventuelt kan komme med en ytterligere anke til CAS.

FIFA har tidligere bekreftet at de ikke vil stå i veien for at spilleren under karantenen bytter klubb, inkludert ved å gjennomgå en medisinsk test.