Disiplinærsak fortsetter i dag

FIFAs disiplinærkomité var i møte frem til sent i går kveld lokal tid uten å komme til en konklusjon i saken der Luis Suarez er siktet for å ha bitt Italias Giorgio Chiellini.

Uruguays fotballpresident Wilmar Valdez kom ut fra Copacabana Palace Hotel i Rio de Janeiro like etter midnatt og kunne fortelle at høringen skal fortsette i dag.

- Vi vet at de satt lenge i møte, men vi vet ikke om det betyr en god eller dårlig situasjon. De kommer til å fortsette i morgen, uttalte Wilmar Valdez til pressen.

Wilmar Valdez kunne også fortelle at hovedpersonen selv har det bra etter forholdene.
- Luis har det bra. Han har vært igjennom 1001 slag. Vi vet alle hvem Luis er, og det er derfor vi må forsvare ham, uttaler Valdez til Tenfield.com.

Han mener at flere enn Suarez bør etterforskes.
- Da han falt, var det flere innbyttere som fornærmet ham mens han lå nede, og flere i det italienske støtteapparatet forsøkte å slå ham.

Dommeren fikk ikke med seg episoden i tirsdagens kamp mellom Uruguay og Italia. FIFA kan benytte seg av videobilder for å ilegge straff, men Uruguays fotballforbund mener bevisene mot Liverpool-spissen er for dårlige.
- Vi mener det ikke finnes nok bevis til å straffe Luis. Det må være klart, og det var det ikke på videobildene FIFA viste oss. Vi føler oss trygge på at vårt forsvar vil før frem.

En avgjørelse i disiplinærsaken forventes i god tid før Uruguays møte med Colombia på lørdag.

En FIFA-representant, som ønsker å forbli anonym, med erfaring fra disiplinærsaker mener at biting i det minste må vurderes på lik linje med spytting som gir en minimumsstraff på seks kamper. I så fall vil VM være over for Suarez.

Innflytelsesrike personer prøver å utøve press slik at Suarez skal behandles mildere. Ifølge den uruguayanske avisen Subrayada, var de mektigste personene i søramerikansk fotball samlet på Copacabana Palace for å sikre en mye lavere straff. Dette inkluderer Argentinas mangeårige FIFA-visepresident Julio Grondana , som er nummer to bak Sepp Blatter, CONMEBOL-president Eugenio Figueredo og hans etterfølger Nicolas Leoz. Begge de to sistnevnte er uruguayanere.

Disiplinærkomiteen, som ledes av den sveitsiske advokaten Claudio Sulder, har en rekke sanksjoner tilgjengelig. Maksimumsstraffen er 24 kampers karantene eller utestengelse i to år. Hvis Suarez ilegges en global karantene, vil det også gjelde spill for Liverpool, men det er ingen presedens for en slik straff.

FIFAs disiplinærkomité består av følgende 19 personer: Claudio Sulser (formann, Sveits), Kia Tong Lim (viseformann, Singapore), Rafael Esquivel (Venezuela), Juan Angel Napout (Paraguay) Constant Omari (Dem. Kongo). Mike Edwards (USA), Raymond Hack (Sør-Afrika), Hamid Haddaj (Algerie), Aleksander Ceferin (Slovenia), Jim Shaw (Nord-Irland), Lord Veehala (Tonga), Francisco Acosta (Ecuador), Ariel Alvarado (Panama), Peter Campbell (Cayman Island), Norman George (Cook Islands), Nayyar Haider (Pakistan), Hong Martin (Hong Kong), Krister Malmsten (Sverige), Jo Setright (Australia).