Disse kan Liverpool møte i Champions League

Vi har oppdatert mulige trekningspuljer til gruppespillet for Champions League til neste sesong. De røde fra Anfield havner høyst sannsynlig i seedingspulje tre.

Liverpool har falt ned til 32. plass på rankingen til UEFA. Rankingen er basert på hvert lags innsats i Europa de fem siste sesongene, samt nasjonspoengene til det landet klubben kommer fra.

De røde fra Anfield er nå garantert å få spille i gruppespillet i neste sesongs Champions League siden det blir minst pallplass i årets Premier League.

Vi gjorde nylig et tankeeksperiment, hvor vi har sett på tabellplasseringene rundt om i de europeiske ligaene og oppdatert det til pr. i dag. Vi understreker sterkt at de kan bli forandringer både på lag som ligger an til å gå rett til gruppespill og kvalifisering, men hvis vi setter opp de fire seedingsgruppene som vil være til grunn for trekningen av gruppespillet i CL, er det overveiende sannsynlig at Liverpool vil komme i den tredje av fire puljer, hvor de høyest rankede lagene er i den første puljen.

Skal Liverpool opp til seedingspulje 2, må de altså «passere» fem lag, som kan være teoretisk mulig, men ikke særlig trolig. For å prøve å illustrere det ligger for eksempel Everton og Wolfsburg i dag et poeng etter Arsenal og Bayer Leverkusen i engelsk og tysk liga, og de to førstnevnte er ranket under Liverpool og skulle disse lagene komme opp en plassering vil da også de røde rykke oppover på listen under. Andre lag som Porto, Basel og Napoli ligger an til å måtte spille kvalifisering, mens Zenit også kan komme til å gjøre det siden de kjemper en hard kamp mot Lokomotiv Moskva i Russland.

Vi har satt opp de fire puljene under, og hvor vi hele tiden har prioritert de som er høyest ranket. Lag under som spiller kvalifisering kan bli slått ut, men det vil da bli av lag med en lavere ranking. Lag som skal igjennom en kvalifiseringsrunde er merket *, de som må igjennom to er merket ** etc., mens de som ikke har noen markering pr. i dag ligger an til å gå direkte til det mye omtalte gruppespillet. Tallet foran hvert lag er rankingen laget har hos UEFA.

1. seedingspulje
1. Barcelona
2. Bayern München
3. Real Madrid
4. Chelsea
6. Benfica
7. Atletico Madrid
9. Arsenal*
10. Porto*

2.seedingspulje
14. Schalke
15. Borussia Dortmund
16. Paris Saint-Germain
17. Juventus
18. Shaktar Donetsk
20. Basel**
21. Zenit
22. Manchester City

3.seedingspulje
23. Bayer Leverkusen*
26. Olympiakos
30. Ajax
31. Napoli*
32. Liverpool
33. Sporting
34. Dynamo Kiev**
36. Galatasaray**

4. seedingspulje
37. Athletic Bilbao*
43. Twente**
46. Red Bull Salzburg***
49. Lille*
52. Fenerbahce
55. Roma
58. Standard Liege
150. Monaco