Dr Peters om sitt arbeid med spillerne

Sportspsykolog Steve Peters forteller hvordan han jobber med spillerne. Han er imponert over profesjonaliteten i klubben. Tror det er starten på en gylden æra for LFC.

- De har hatt sin beste sesong på 24 år. Jeg tror det er starten på en gylden æra for klubben, uttaler Dr Steve Peters til Liverpool Echo.

- De har etablert seg som et lag blant de beste. Det vil kun være et spørsmål om tid før de vinner ligaen igjen.

- De avsluttet utmerket, og man må ha et perspektiv på det. Vi er harde mot oss selv og andre. Det er flott å få gode resultater, men vi bør også belønne innsatsen. Vi kan ikke alltid vinne. Vi kan bare gjøre vårt beste.

Steve Peters har jobbet innen 15 idretter, men ble introdusert for fotball av Steven Gerrard da Liverpool-kapteinen spurte ham om råd. Gerrard overtalte ham så til å komme til Liverpool.

- Han henvendte seg til meg for tre år siden. Det var han som spurte meg om å dra til Liverpool og møte Brendan Rodgers.

- Jeg var litt motvillig. Fotball er ikke et område jeg kjente til Jeg var ikke sikker på om jeg kunne hjelpe. Til slutt gikk jeg med på det ettersom Steven er en meget genuin person.

- Da jeg møtte Brendan Rodgers, syntes jeg han var en fantastisk person; meget innsiktsfull, meget åpen og veldig avslappet.

- Han vet hva han ønsker, hvor han skal og er hele tiden ute etter å forbedre seg selv og laget. Tittelen «Årets manager» er vel fortjent.

- Det har vært en glede og et privilegium å jobbe med ham. Jeg hjalp til der jeg kunne. Brendan har satt sammen en fenomenal stab. Min jobb var å være en del av den staben.

- Jeg snakket med laget som en gruppe når jeg ble bedt om det, men i hovedsak snakket jeg med spillerne en og en avhengig av hvem som ønsket å møte meg. De spurte om hvor de kunne forbedre seg.

- Det jeg gjorde var avhengig av hva de spurte om. Med en idrettsutøver kommenterer jeg ikke selve sporten, men det kan være noe i deres privatliv, noen ganger personlige vanskeligheter som kan påvirke prestasjonene.

- Men det er personen som håndterer det. Jeg er bare tilrettelegger. Mange av oss har tanker og følelser som er destruktive, men det betyr ikke at vi er mislykket. Hvis vi kan gjenkjenne hva som skjer i tankene, så kan vi begynne å jobbe med det. Selv om vi har god livskvalitet, kan vi spørre oss selv om det kan forbedres.

- Vi har spontan tenkning fra en maskin i hodene våre. Maskinen tenker aktivt for oss når vi kanskje ikke er enig med tankene. Vi er ikke ansvarlig for noen av følelsene eller tankene, men vi er ansvarlig for å håndtere dem, og der ligger forskjellen.

- Hvis du faller og slår kneet, så hovner det opp. Du føler deg ikke skyldig, det er ingenting du kan gjøre med det. Du legger is på kneet, hviler det og håndterer det.

- Med tankene er det det samme.  Noen områder er prosessdrevet og du kan ikke stoppe dem fra å reagere, slik at du ikke føler deg skyldig på grunn av det. Det er akkurat som med det hovne kneet. Du kan håndtere dem.

- Jeg jobber med å håndtere følelsene og tankene for å prestere. Jeg gjør det jeg gjør med alle andre, og det er å spørre om hva føler bør forbedres.

- Liverpool har et så godt støtteapparat, så mange fremragende profesjonelle. Jeg kjenner ikke én spiller som ikke tar jobben sin seriøst og gir 100 prosent innsats.

- Det er et privilegium å jobbe med spillerne ettersom de er meget profesjonelle. Jeg er meget imponert over støtteapparatet og klubben.

- Du bare vet at dette er et Liverpool-lag som vil lykkes.