Engelsk fotball markerte Hillsborough

Engelsk fotball markerte i dag at det i år er 25 år siden Hillsborough-tragedien. Samtlige kamper ble satt i gang 7 minutter senere en opprinnelig avsparktidspunkt, etter først å ha avholdt ett minutts stillhet. På mange av arenaene hadde Liverpool utlånte spillere i aksjon.

96 seter stod tomme ved midtlinjen, drapert med hvert sitt Liverpool-skjerf, på Wembley Stadium, der Wigan og Arsenal spilte semifinale i FA-cupen. Arsenal tok seg forøvrig til finalen etter straffespark-konkurranse.

Alle lag som var i aksjon i dag spilte med sørgebånd, og på Leppings Lane i Sheffield var det satt inn 96 hvite seter, med en rød rose festet til hvert av setene.

En av de utlånte Liverpool-spillerne som var i aksjon rundt om på øyriket var Fabio Borini. Italieneren måtte registrere nok et Sunderland-tap på Stadium of Light. Wes Brown gjorde selvmål med et kvarter igjen å spille, og dermed tok Everton med seg alle tre poengene til Merseyside. Borini spilte hele kampen og var livlig. Han hadde blant annet tre gode sjanser i kampen.

Ryan McLaughlin skaffet Barnsley straffespark når det gjensto bare ti minutter av Championship-kampen mot Bolton, men straffesparkeksekutør Chris O'Grady skjøt hardt i stolpen ut. Dermed fikk ikke Barnsley med seg det ene poenget de hadde fortjent, og sårt hadde trengt. Bolton vant kampen 1-0. McLaughlin spilte hele kampen og var involvert i flere gode Barnsley-angrep. Selv burde han ha gjort det bedre da han styrte en heading utenfor fra god posisjon ikke lenge før straffesparket.

Andre Wisdom spilte som vanlig hele kampen for Derby, som slo Huddersfield 3-1 på hjemmebane. Gjestene fikk to mann utvist, og spilte store deler av andre omgang med ni mann på banen. Seieren betyr at Derby nærmest er sikret play-off. De er nå 11 poeng foran laget på sjuendeplass med fire kamper igjen å spille.

Jack Robinson var på banen i samfulle 90 minutter for Blackpool, som tapte 2-0 i Leeds. Tapet betyr at Blackpool nå virkelig kjenner pusten av nedrykksspøkelset i nakken. Det er bare to poeng ned til Millwall under streken.

Michael Ngoo hadde en heading i tverrliggeren etter sju minutters spill da Walsall tapte 1-0 for Bristol City i League One hjemme på Banks Stadium. Gjestenes scoring kom fra straffemerket like før pause. Walsall fikk en glimrende mulighet til å utligne da Ngoo skaffet vertene et straffespark 11 minutter ut i annen omgang. Sam Mantoms ellevemeter ble imidlertid reddet av Simon Moore. Ngoo pådro seg gult kort mot slutten av første omgang, og ble byttet ut etter 67 minutters spill.

I League Two måtte Jakub Sokolik registrere sitt første tap som Southend-spiller. AFC Wimbledon ble for sterke, og vant 1-0 på Roots Hall. Seiersmålet kom på straffespark forårsaket av Sokoliks stopperpartner John Egan. Sokolik spilte hele kampen.

I går ble Krisztian Adorjan byttet ut i det 89.minutt da Groningen vant 2-1 over NAC Breda i Eredivisie. Vinnermålet kom tre minutter etter at den utlånte Liverpool-spilleren hadde forlatt banen.

I Primera Division storspilte Tiago Ilori for Granada, som svært overraskende vant 1-0 over Barcelona.

Suso var ubenyttet reserve da Almeria tapte 4-0 for Real Madrid på Santiago Bernabeu.