Enorm etterspørsel etter kampbilletter

Etterspørselen etter kampbilletter til Liverpools tre siste kamper er enorm. Har du ikke sikret deg billetten allerede, er du for sent ute – billettpriser på kr 15 000 - 20 000 på svartebørsen.

Anfield har en kapasitet på 45 362 seter. Alt av ordinære kampbilletter til de tre siste hjemmekampene, mot Manchester City, Chelsea og Newcastle, er for lengst utsolgt. Etterspørselen etter kampbilletter til disse tre kampene er enorm, og spesielt til Newcastle-kampen, som er sesongens siste kamp. Til den matchen kunne Liverpool trolig fylt stadion både to og tre ganger om man hadde hatt plass til alle som ønsker å overvære kampen. Eksempler vi har sett på nettet har allerede nå pris på opp mot kr 20.000 til den siste hjemmekampen.

Supporterklubben får daglig en rekke henvendelser om kampbilletter til de gjenværende kampene av nordmenn som ønsker seg på kamp. Vi får dessverre også en rekke mailer fra fortvilte nordmenn som har blitt svindlet av tvilsomme nettselskaper.

- De som spør etter billetter nå er nok dessverre for sent ute. Vår samarbeidspartner, Ving, er forlengst helt utsolgt for turpakker til de gjenværende kampene, sier daglig leder i LFCSCN, Tore Kjell Hansen.

Billettkontoret på Anfield har vært utsolgt siden november. Det har vært et par restsalg, men billettene som legges ut forsvinner på bare ett minutt eller to.

- Det eneste vi kan gjøre er å anbefale folk om å være tidlig ute med å bestille sine turer til neste sesong, når terminlisten foreligger den 18.juni kl.10.00, legger Hansen til.

I stedet for å legge massevis av penger kun i kampbillettene, og kanskje også risikere å bli lurt, anbefaler vi folk å vente til neste sesong. Via en turpakke eller kjøp rett fra billettkontoret kan du spare mye penger – men vi skjønner selvsagt at mange lokkes av potensiell historisk kamp om ligagullet.

Ved et kjapt søk på nettet finner vi ulike nettselskaper (svartebørs) som tilbyr billetter til Newcastle-kampen for fra 15 000 - 20 000 kroner per stk og til Chelsea-kampen for 9 000 - 15 000 kroner per stk!

- Mange spør oss om disse selskapene er til å stole på. Det finnes det ikke noe sikkert svar på. Men de som benytter seg av disse selskapene løper i alle fall en høy risiko, mener Hansen.

- Det som ofte skjer er at folk som har kjøpt billett fra disse selskapene senere blir overbydd av andre, og derfor ikke får billetten sin. Ofte hevder disse selskapene at det er Liverpool FC som har kansellert billettene, noe som selvsagt er bare tull. Er man «heldig» får man pengene man betalte for billettene refundert. Er man riktig uheldig blir man svindlet for hele beløpet, fortsetter han.

- Dersom man velger å bevege seg ut på svartebørsmarkedet utenfor stadion må man også være veldig forsiktig. Det har dessverre vist seg at en rekke svartebørshaier den siste tiden har solgt «gamle» billetter, der man holder over navnet på bortelaget til salget er unnagjort, og så forsvinner disse selgerne i mengden før man oppdager svindelen. I tillegg er det mange som selger fancards som det ikke er kjøpt billetter på – og når folk kommer til inngangsporten så er ikke kortene aktivert.

- Liverpool FC har også gått ut og advart mot falske billetter til de gjenværende hjemmekampene, nettopp fordi svindlere utnytter den enorme etterspørselen. Det kommer helt sikker til å være falske billetter i omløp til disse kampene, så jeg vil råde folk til å være veldig forsiktige med hvem de kjøper billett av. Det eneste som er sikkert er at en god del vil bli lurt i forbindelse med disse kampene, slår Hansen fast.

- Mange kommer til å betale dyrt for kampbilletter til de tre gjenværende kampene. Når svartebørsprisene allerede nå ligger på 15 000- 20 000 kroner for en billett til Newcastle-kampen er det et tegn på at det nesten ikke er ekte billetter å oppdrive til den kampen.

- Vi vet at hundrevis, om ikke tusenvis av nordmenn, har planer om å dra over til Liverpool uten billett i forbindelse med siste kampen. Det kan vi skjønne. Hvis folk ikke kommer inn på kampen blir det jo uansett en utrolig fest i byen om alt går vår vei den 11. mai. Dette kan potensielt bli historiens største kamp på Anfield. Sysler man med slike planer kan man imidlertid også støte på uventede problemer hvis du ikke allerede nå har bestilt overnatting. Hotellkapasiteten i Liverpool er nærmest sprengt i forbindelse med den siste kampen mot Newcastle, og det vil være svært vanskelig å finne ledige hotellrom i nærheten av bysentrum. Det er også en stor konferanse i byen helgen siste ligakamp spilles.

Finner man ikke ledige hoteller i Liverpool kan imidlertid steder som Runcorn, Warrington og Southport, i rimelig nærhet av Liverpool, og med gode togforbindelser og hyppige avganger til Liverpool, være gode alternativer. Fra Runcorn tar det 20 minutter med tog til Liverpool Lime Street, og det er avganger flere ganger per time. Fra Warrington er det også flere avganger per time til Lime Street, men her vil reisetiden være 30-40 minutter. Badebyen Southport har masse hoteller med ledig kapasitet på denne årstiden. Herifra bruker toget 45 minutter til Liverpool Central.

Flybilletter er det fortsatt brukbar kapasitet på, enten via London eller via Manchester, uten at det koster skjorta.