Et stykke igjen til verdensrekorden

Det måtte 30 straffespark til for å avgjøre gårsdagens straffekonkurranse mellom Liverpool og Middlesbrough på Anfield, men det er likevel et godt stykke igjen til verdensrekorden.

Det stod 1-1 etter ordinær tid og 2-2 etter ekstraomganger på Anfield i går, og man måtte ty til straffespark-konkurranse for å avgjøre hvem som skulle gå videre til fjerde runde i ligacupen. Etter de fem obligatoriske første straffesparkene hadde lagene bommet en gang hver seg, og man måtte fortsette å ta ett og ett straffespark til et av lagene bommet. Akkurat det tok sin tid.

Først etter 30 straffespark kunne Liverpool juble som vinnere av straffespark-konkurransen 14-13. Dette er den lengste straffespark-konkurransen Liverpool har vært involvert i noen sinne, og det er også den lengste straffespark-konkurransen i ligacupens historie!

Men 30 straffespark er langt unna noen verdensrekord. Den ble nemlig satt i den namibiske cupen i 2005, der det ble tatt hele 48 straffespark i en straffespark-konkurranse som KK Palace vant 17-16 over Civics. Flere spillere på begge lag måtte ta tre straffespark, i en straffespark-konkurranse som varte nesten like lenge som selve kampen. I matchen sto det for øvrig 2-2 etter ordinær tid.