FA siktet Rodgers

FA har siktet Brendan Rodgers for kommentarene han kom med om dommerstanden etter 2-1 tapet mot Manchester City på Boxing Day. Må svare for seg innen 8. januar.

Brendan Rodgers var ikke nådig i kritikken av dommer Lee Mason etter Liverpools sure tap borte mot Manchester City i romjula. Allerede dagen etter gjorde fotballforbundet klart at de ville etterforske Liverpool-manageren.

Nå er han tiltalt for å ha brutt regel E3 (1). Regelen tillater ikke antydninger om partiskhet eller at det settes spørsmåltegn ved dommerens integritet.

Rodgers har frem til klokken 19.00 norsk tid 8. januar til å svare for seg.

Dette var kommentarene Rodgers kom med etter kampen:

- Jeg er meget stolt av spillerne. Jeg synes de var helt enestående. De fikk ingen hjelp av dommerne. Jeg synes dagen i dag var fryktelig når det gjaldt dommeravgjørelser. Det var ingen som gikk vår vei, uttalte Brendan Rodgers til pressen etter kampslutt.

 - Jeg synes ikke vi fikk en avgjørelse med oss. Assistentdommeren var ikke engang på høyde med samme linje i gresset ved offsidesituasjonen. Hvis du arbeider på dette nivået, må du få det korrekt. Det er ikke engang en vanskelig situasjon. Det var et perfekt timet løp av Raheem, men han ble avblåst for offside da han var en-mot-en mot mål. Dette er store øyeblikk i store kamper.
 
- Det var en annen hendelse da Luis (Suarez) ikke fikk frispark da Joleon Lescott gikk rett inn i ham, men spillet ble vinket videre.

- Den siste var utvilsomt straffespark. Luis Suarez kunne ikke hoppe opp fordi han ble holdt i trøya.

- Jeg synes det var slik hele kvelden. Forhåpentligvis får vi ikke en dommer fra Greater Manchester igjen når det er en kamp mellom Liverpool og et lag fra Manchester. Jeg er sikker på at vi ikke får en dommer fra Wirral når det er Liverpool-Manchester City.

I ettertid har han gjort det klart at han ikke setter spørsmålstegn med dommerens integritet.

- I forhold til geografien, satte jeg definitivt ikke tvil om integriteten til dommerne. eg forstår deres jobb til fulle. Det var mer en form for logisk tenking med tanke på å ha en dommer fra den delen av verden til å dømme i Manchester.  Jeg vil anta at Mike Dean, som er fra Wirral, ikke har dømt Liverpool mange ganger de siste årene.

- Jeg var bare ærlig etter kampen. Jeg tror FA og dommerforeningen vet utmerket godt at jeg er en som er engasjert i å støtte dommere. Jeg er ikke en som rakker ned på dommere etter alle kamper, jeg har alltid hatt respekt for dem. Jeg ber min stab om å være respektfulle.

- Jeg må snakke på vegne av denne klubbens supportere. Avgjørelsene som ble tatt var svake, jeg mener det er bevis for å kunne si det. Dette er en klubb hvor millioner av mennesker er følelsesmessig engasjert, som manager representerer jeg dem.

- Jeg er sikker på at de rundt omkring i verden ville av stilt spørsmål ved de avgjørelsene som ble tatt. For å gjenta meg selv, de var ikke gode.

- Jeg er sikker på at dette er noe som vil bli sett på, men jeg vil alltid kjempe i mitt hjørne. Det er slik jeg er, men jeg respekterer samtidig de som bestemmer. Vi må bare vente og se hva som skjer.