Familiene advarer mot ståplasser

Hillsborough-familiene advarer mot å gjeninnføre ståplasser på engelske fotballtribuner.

The Hillsborough Family Support Group akter å skrive til alle fotballklubbene i England for å be om at man ikke innfører ståseksjoner på tribunene igjen. 72 klubber i Football League ønsker å innføre områder for såkalt «safe standing» på sine arenaer. Hillsborough-familiene liker ikke utviklingen, og har hatt et møte med fotballforbundet om saken.

- Jeg blir redd bare av tanken på dette, sier leder for Hillsborough Family Support Group Margaret Aspinall til Telegraph.

- Jeg kommer til å skrive til alle klubbene og argumentere meget sterkt for at ståplasser aldri må bli gjeninnført. Jeg vil gjøre det helt klart for samtlige klubber at vår gruppe er sterkt i mot enhver form for ståplasser, og det vil alltid være vårt syn, for dette handler om folks sikkerhet, legger hun til.

- Barn som går på kampene kan havne i trengsel. Folks sikkerhet har førsteprioritet for meg, og slik vil det alltid være. Jeg tror ikke du kan ha noen form for ståplasser uten at områder blir avgrenset av gjerder eller lignende. Folk har rett til argumentere for dette. Det er deres syn. Men jeg tror familiene har en større rett til å uttale seg mot dette, fordi vi har mistet de vi elsket. Etter at vi mistet våre kjære ble andre folks sikkerhet på tribunene vår kampsak.

- Folk advarte mot dette før Hillsborough, og folk ble likevel klemt til døde. Var det noen som lyttet til de advarslene? Nei. Dessverre kostet det 96 liv. Dersom du spør en mor, far, mann, kone, bror eller søster om du heller ville at dine kjære skulle være trygge på en fotballkamp vil man få det samme svaret som jeg har gitt dere.

- Ingen form for ståplasser bør være tillatt. Etter 1989 har jeg ikke hørt om noen som har blitt skadet eller har omkommet på fotballtribuner. Før 89 hørte jeg stadig om folk som ble skadet eller døde.

- Taylor-rapporten slo fast at alle stadionanlegg kun må ha sitteplasser. Vi hadde et møte med FA i forrige uke der vi tok opp dette.

The Football League kan fort bli stående alene om ønsket om å gjeninnføre ståplasser. Verken det engelske fotballforbundet eller Premier League er interessert i dette. Politimyndighetene er også skeptiske, og Regjeringen vil trolig ikke tillate ståplasser uten at politiet og fotballforbundet gir sin velsignelse til dette.

Har du meninger om "Safe Standing" kan du diskutere temaet på Kop Forum.