Faste under VM

Mamadou Sakho og Kolo Toure er begge muslimer og står overfor fastemåneden Ramadan fra og med 1/8-finalene i VM.

Muslimenes fastemåned Ramadan starter samme dag som 1/8-finalene i VM begynner  (28.juni) og varer frem til 27. juli. I denne perioden kan muslimene ikke spise eller drikke mellom soloppgang og solnedgang. Det er første gang siden 1986 at fastemåneden sammenfaller med mesterskapet.

Liverpool-duoen Mamadou Sakho (Frankrike) og Kolo Toure (Elfenbenskysten) er begge muslimer. På Frankrike er i tillegg Real Madrids Karim Benzema, Arsenal-forsvarer Bacary Sagna og Newcastles Moussa Sissoko praktiserende muslimer. Hos Elfenbenskysten er blant andre Kolos bror Yaya Toure, tidligere Arsneal-spiss Gervinho og Newcastles midtbanespiller Cheick Tiote muslimer.

Flesteparten i Bosnia & Hercegovinas tropp, deriblant Manchester Citys Edin DZeko, følger den islamske tro. Det samme gjør Belgias Premier League-duo Maroune Fellaini og Moussa Dembele, samt den Liverpool-linkede sveitseren Xherdan Shaqiri .

Den gode nyheten er at det bare er 11 timer dagslys på denne tiden av året i Rio de Janeiro mot nesten er 17 timer i Storbritannia.

Noen muslimske spillere har søkt om tillatelse til å spise og drikke under Ramadan, men for eksempel Kolo Toure har planer om å følge fasten.

- Du må selvsagt ha disiplin. For meg er de første fem dagene vanskelige, men etter det begynner kroppen å tilpasse seg og du føler deg meget lykkelig, uttalte Toure i fjor ifølge Daily Mail.

- Du får renset kroppen din og føler deg sterkere etter Ramadan. Jeg synes det er utrolig hvordan Ramadan kan få deg til å føle deg virkelig sterk.

- Jeg har fulgt Ramadan i alle år som jeg har spilt fotball. Det er meget viktig at du spiser godt. Det er viktig at du spiser den rette maten fordi du kan legge på deg, eller du kan få mindre mat i kroppen.

- Derfor må du drikke godt. Du må også være klar over hva du gjør fordi kroppen mangler tilførsel. Sammen med legen og alle på laget forsøker vi å jobbe med dette. De gir meg saker som jeg kan ta for å føle meg bedre.