Feire jul i Liverpool

Jul og nyttår er høytid for engelskmenn og fotball. Alle Liverpools kamper er for lengst utsolgt. Men her kommer noen reisetips for dere som allerede har sikret dere og skal på tur.

Før matchen

Dersom du drar på tur med Ving, kan du ta bussen opp sammen med medsupporterne. Alternativet taxi vil koste deg £6-8, og du styrer litt mer fritt din egen timeplan. Det går også busser fra Queens Square. Disse koster ca £2 - men kan bli veldig fulle.

For mange er et besøk på puben viktig for oppladningen før Liverpools kamper. Både for å innhente litt styrkedrikk, og for å suge inn atmosfæren og stemningen. Det finnes en rekke puber rundt Anfield, og alle har sine forskjeller. 

 

The Arkles er en pub hvor både hjemme- og bortelaget er ønsket velkommen. Dermed blir det ofte mest av de tilreisende, ettersom det er det nærmeste og beste alternativet fra inngangen bak Anfield Road End hvor de har sine billetter.

 

The Park er trolig den stemningen med mest «trøkk» nå for tiden. Her er stemingen god, men det kan bli både varmt, klamt, og problematisk komme til i baren etterhvert - men det slik er det for de fleste.

 

The Sandon, hvor klubben i sin tid ble stiftet, er et alternativ med litt mer plass og rom. Det er en gedigen pub, og med mange barer slipper du enklere til. Her har de også en storskjerm som viser kampen som eventuelt går før.

 

The Albert er et velkjent møtested for nordmenn og Scousere. Er The Kop sin nærmeste nabo, og et trygt og godt valg - men også her kan det bli trangt.

 

The Twelfth Man litt lenger opp i gaten har også blitt en populær pre-match pub, og med sine to etasjer er den ikke like trang som Albert og Park.

 

Andre kamper

Liverpool spiller sine kamper i julen 26. og 29. desember, og 1. januar. BBC har en god terminliste, som kan sjekkes ut dersom en skulle ønske seg å skvise inn et par kamper til i tillegg. Her er link til den.

 

Det er full rulle i Premier League og Championship den 28. desember, når Liverpool har sin kamp dagen etter. Den nærmeste Premier League-kampen denne dagen vil være Manchester City- Burnley, som er ca én time unna. I Championship møter Blackpool Rotherham på hjemmebane - også det ca én time unna. Den korteste turen denne dagen vil være over elva, for Tranmere mot Northampton i League Two.

 

Her er en liste over kamper for lagene enda litt lenger ned i divisjonene. 

 

Uteliv

Liverpool er mye mer enn bare Mathew Street, og heldigvis for det. Albert Dock er også nevnt når det gjelder utesteder og restauranter. Mange rolige steder inntil nattklubben Baby Cream åpner. Du finner i det hele talt nesten hele spekteret på docken.

 

Ellers er de fleste andre utestedene sentrert rundt Slater Street og Consert Square. Her er det noe for enhver smak – alt fra populære utesteder som Alma de Cuba og Heebie Jeebies, til steder for de i aldersgruppen 18-25. 

 

Puber

Liverpool er full av gode puber, og mesteparten er i sentrum. Du har Wetherspoons og de standardiserte pubene, men dersom du vet hvor du skal gå finner du de originale og puber med sjel. Her er en knippe:

 

The Fly in the Loaf, Hardman Street

Pogue Mahones, Seel Street

Bier, Newington Temple

The Ship and Mitre, Dale Street

Baltic Fleet, Wapping

The Grapes, Mathew Street

The Globe, Cases Street

Peter Kavanagh’s, Egerton Street

The Excelsior, Dale Street

Ma Egerton’s, Pudsey Street

Thomas Rigby’s, Dale Street

Bridewell, Campbell Square

The Railway, Tithebarn Street

Ye Hole In the Wall, Hackins Hey

 

…og mange, mange flere.

 

Restauranter

Nå i jula kan det være travelt, og vanskelig å få bord på restaurantene dersom du ikke har reservert på forhånd. Byen Liverpool er fantastisk når det kommer til restauranter, og det er vanskelig å bare anbefale et par. Sjekk ut disse to linkene, med anbefalinger fra Pål Christian Møller og Thomas Bergheim - to rutinerte herremenn på tur til Merseyside.

 

Taxi

Når det gjelder taxi så er det klart billigst å bestille en såkalt Private Hire-taxi fra Liverpool på forhånd. Her finnes det en hel rekke selskaper å velge mellom. Et par av de mest kjente er Delta Taxis og Sefton Cabs. Disse kjører deg for omtrent halv pris av hva en «black cab» som du stopper på gata vil koste deg. Men husk at Private Hire MÅ forhåndsbestilles via telefon eller mail. Googler du Private Hire Liverpool vil du finne telefonnummer til de ulike selskapene.

 

Shopping

Liverpool har uten tvil blitt et mekka for shopping. Her finner du det meste i et kompakt og oversiktlig område i sentrum av byen. Vi nevner kort stikkord som Liverpool ONE, Metquater, St John’s, Carvern Walks, Clayton Square. 

 

Boxing Day, 2. juledag, er den store «shoppingdagen» i England - da starter det store romjulssalget, og dersom du har plass i kofferten, og tid før turen går til Burnley, kan du få gjort noen kupp på billigsalg.