FIFA holder kortene tett til brystet

En talskvinne for FIFA sier at det internasjonale fotballforbundet ikke vil spekulere i hva straffen vil bli for Luis Suarez. Alt overlates til disiplinærkomiteen.

- Etterforskningen pågår, men vi er fortsatt på et tidlig stadium, uttaler FIFAs talskvinne Delia Fischer.

- Vi kan ikke si noe om hva som potensielt kan skje. Dette er nå i hendene på disiplinærkomiteen. Vi vil komme med en oppdatering senere i dag eller i morgen, eller når komiteen måtte fatte sin avgjørelse.

Fischer uttaler at disiplinærkomiteen vil møtes etter klokken 22.00 i kveld for å se på bevisene de har fått overlevert.

- Disiplinærkomiteen har ikke alt materialet ennå. De jobber for å komme til en avgjørelse så tidlig som mulig. Vi kan ikke spekulere i hva som vil eller ikke vil skje.

Fischer sa at Luis Suarez hadde «rett til å uttale seg», men hun trodde ikke at Uruguay-spissen ville reise til Rio de Janeiro for å snakke direkte til disiplinærkomiteen.

Fischer ville ikke si noe om en potensiell straff også kunne berøre klubbfotball såvel som landslagsfotball.

- Det er disiplinærkomiteen som bestemmer omfanget av en eventuell straff, uttalte hun, samtidig som hun antydet at Suarez sin brokete fortid også kan bli tatt med i betraktningen.

- Disiplinærkomiteen kan ta alle elementer som den mener er nødvendig med i betraktningen.