Før kampen: Newcastle-Liverpool

Newcastle har funnet formen akkurat i tide for møtet med et litt haltende Liverpool. Disse kampene har en historie for å være målrike.

- Vi skal angripe Liverpool, og har stor selvtillit og tro, sa Alan Pardew i et intervju tidligere i uken. 

 

Newcastle har nå tre seire på rad. Først kom sesongens første hjemmeseier da Leicester ble beseiret på St. James’ Park. Deretter snudde de 1-0 til 1-2 seier borte mot Tottenham, før de overbeviste og slo et sterkt Manchester City-lag på bortebane i ligacupen.

 

Pardew bekreftet etter kampen at han hadde hatt Liverpool i tankene da han tok ut laget, og gjorde seks forandringer.

 

Klikk her dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsler sendt til mobilen! 

 

Liverpool går inn i sin tøffeste uke i årets sesong, med bortekamper mot Newcastle og Real Madrid, før hjemmekamp mot Chelsea - alt på bare syv dager. Brendan Rodgers tror han har en stall som kan håndtere det. 
 

Liverpool-manageren må klare seg uten Daniel Sturridge, Jon Flanagan, José Enrique, Suso og Mamadou Sakho. Flere spillere kom inn og gjorde en god jobb da Liverpool slo Swansea i midtuka. Manageren har hintet til at spesielt Fabio Borini har spilt seg inn i førstelagsplanene igjen, da han spilte godt i sin første kamp siden bortetapet mot West Ham i september.

 

Les også: To før kamp: Newcastle

 

For Newcastle er skadesituasjonen nå bedre enn på lenge. Cheik Tiote vil være ute, mens det er 50/50 om Papiss Demba Cisse vil bli spilleklar. Mike Williamson kan også bli klar igjen etter en muskelskade.

 

Jonas Gutierrez kommer ikke til å spille mer denne sesongen, mens Siem de Jong og Davide Santon ikke blir klar på en stund.

 

En som var tilbake på onsdag, etter 26 måneder på sidelinjen, var Ryan Taylor. Han spilte 90 minutter i kampen, og spilte en god kamp. Alan Pardew har omtalt comebacket som en ny signering.

 

 

Målrike kamper

Liverpool har scoret 84 mål mot Newcastle i Premier League. Det er mer enn mot noe annet lag. De røde har også scoret 36 ligamål på St James’ Park - mer enn de har scoret på noen annen bortebane i ligaen.

 

32 mål har blitt scoret mellom lagene på de åtte siste møtene i Newcastle. På disse åtte kampene har Liverpool kun feilet med å score mål én gang, og har scoret 21 ganger. 

 

Kun Michael Owen har scoret flere ganger mot Newcastle enn Steven Gerrard. Owen scoret 13 mål, mens Gerrard står med åtte. Det samme som Gordon Hodgson og Roger Hunt.

 

To spillere som var involvert mot Swansea på tirsdag har scoret sine eneste ligamål for klubben mot nettopp Newcastle. Det er Lucas Leiva i mai 2009 og Fabio Borini i 6-0 seieren for 18 måneder siden.

 

Forrige sesong endte det 2-2. Yohan Cabaye, Steven Gerrard, Paul Dummett og Daniel Sturridge scoret målene. 

 

Liverpool har vunnet 23 og tapt 9 av de siste 40 Premier League-kampene mot Newcastle. På St. James’ Park har de helrøde vunnet syv, spilt uavgjort i fem og tapt 8.

 

Målene fra forrige sesong:

 

Avspark i kampen mellom Liverpool og Newcastle på St. James' Park er lørdag 1. november klokka 13.45.

Vi følger kampen minutt for minutt her på
LIVERPOOL.NO – med hurtige rapporter i pausen og etter kampslutt i tillegg til spillervurderinger med børs.

Ligaoppgjøret sendes også direkte på TV 2 Sport Premium, TV 2 Sumo og BT Sports 1.

 

Klikk her for å få tilsendt lagoppstilling og scoringsvarsler rett til din mobil!