Fornøyd med fremgangen

Ian Ayre er godt fornøyd med hvordan Liverpool har reist seg økonomisk og sportslig etter at Fenway Sports Group tok over klubben etter Tom Hicks og George Gillett.

- Det er flott for supporterne våre fordi de gikk gjennom en vanskelig tid, og det er alltid fortvilende å se en slik tradisjonsrik klubb og institusjon som Liverpool komme i slike store vanskeligheter, uttaler Ian Ayre ifølge BT Sports.

- Det lærte oss betydningen av bærekraft og lede klubben på skikkelig måte. Ingen ønsker at vi skal gå tilbake til de mørke dagene igjen

- Det var mye å fokusere på: Vi måtte forbedre troppen totalt sett og gjøre en investering på et tidspunkt hvor vi hadde lite penger og stor gjeld. Det er et testament til våre nye eiere at de har investert stort, og vi har begynt å se forbedringer på banen.

- Det var også viktig å få brikkene på plass for å ta forretningsvirksomheten i klubben fremover. I en verden med økonomisk fair-play og bærekraftighet er det tingene som genererer inntekter til å kjøpe spillere.

- Det var en femårsplan, og jeg er fornøyd med å se at det har vært vellykket på alle fronter, og klubben har ikke vært i så god forfatning.

- Det er hyggelig å vite at vi har et så bra grunnfjell, har fantastiske eiere som tror på bærekraftighet, tror på å få klubben der den skal være og behandle den med respekten den bør ha. Så lenge vi fortsetter med disse verdiene, vil vi være i god forfatning.

Liverpool solgte trøyer for £50000 den dagen Mario Balotelli ble hentet.
- Signeringen av Mario handlet aldri om kommersiell mulighet, men om fotball. Slik vil det alltid bli. Men det viser styrken i navnet Liverpool og til en spiller som Mario. Det er hva Liverpool handler om, - ha stor rekkevidde og suksess over hele verden.

Liverpool endte på 2.plass bak styrtrike Manchester City forrige sesong.

- Vi må være realistiske og ambisiøse og optimistiske samtidig. Brendan sa nylig at en topp fire-plass og kvalifisering til gruppespillet i Champions League ville være våre to kjernemål.

- Man kan si at fremgang ville ha vært å vinne enda en kamp og vinne ligaen (de røde havnet to poeng bak City), men så lenge vi presterer som vi gjorde forrige sesong, så tror jeg vi vil være i god forfatning.

- Man går for seier, men vi er meget fornøyd med slik det gikk. Vi overgikk alle våre forventninger.

- Mens vi gjorde det bedre enn forventet, fikk vi fremgangen vi forventet. Vi ønsket å komme inn blant topp fire og forbedre troppen. I sommer føler jeg at vi har vært i stand til å gjøre det.