Forventer Barca-bud etter Suarez-unnskyldning

Liverpool FC forbereder seg på at det kan komme et bud på Luis Suarez fra Barcelona en av de nærmeste dagene, etter spillerens offentlige unnskyldning for bite-episoden med Giorgio Chiellini.

Spanske medier har de siste dagene skrevet at Barcelona har informert Suarez sine rådgivere om at spissen måtte komme med en offentlig unnskyldning for hendelsen i kampen mot Italia dersom katalanerne skulle legge inn bud på Liverpool-angriperen. I dag kom altså unnskyldningen, seks dager etter Italia-kampen.

Liverpool Echo skriver at Liverpool-ledelsen insisterer på at det så langt ikke har kommet noen henvendelse fra den spanske storklubben, men i korridorene på Anfield forventes det at katalanerne vil ta kontakt i nær fremtid.

Barcelonas interesse har nemlig ikke avtatt trass i suspensjonen på fire måneder som FIFA har ilagt Suarez. Katalanerne tror tvert i mot de kan utnytte suspensjonen til å få Suarez på billigsalg, ikke minst siden spilleren selv skal ønske seg til Barcelona, om man skal tro Liverpool Echo.

Echo skriver imidlertid at Liverpool ikke er blitt informert, verken av Suarez eller hans rådgivere, om at han ønsker en overgang bort fra Liverpool. Anfield-klubben har ingen intensjoner om å la sin største stjerne gå på billigsalg.

Det finnes en utkjøpsklausul i den kontrakten som Suarez skrev med Liverpool i desember, og Echo hevder at den ligger et sted mellom £70M og £80M. Liverpool hevder de ikke kommer til å gi slipp på spilleren uten at denne utkjøpsklausulen blir innfridd.

Echo forstår det slik at Liverpool FC ikke hadde noe å gjøre med unnskyldningen Suarez kom med i dag, og klubben hadde heller ikke fått noen beskjed om at en slik unnskyldning var på vei. Suarez nevnte ikke sin klubb i det hele tatt i unnskyldningen, noe Echo mener er merkelig etter all støtten spilleren har fått av sin klubb.

Suarez sa ingenting om han fortsatt akter å anke lengden på straffen i sin uttalelse i dag. Uttalelsen ble lagt ut uten at det uruguayanske fotballforbundet hadde noe med det å gjøre, noe Echo mener nører opp under spekulasjonene om at unnskyldningen rett og slett er Suarez sitt første skritt på veien for å skaffe seg en overgang til Barcelona.