Fowler blir klubbambassadør

Liverpool FC bekrefter i formiddag at Robbie Fowler blir offisiell ambassadør for klubben. Det røde spissikonet blir med laget til USA.

– Liverpool har vært en stor del av livet mitt i 30 år nå, sier Fowler.

I sin aktive fotballkarriere spilte angriperen, med «Gud» som kallenavn, totalt 396 kamper og scoret 183 mål for Liverpool. Han kom til akademiet som 9-åring og fikk sin førstelagsdebut da han var 18.

I 1995 vant Fowler ligacupen, og han var en del av laget som vant trippelen – ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen – i 2000/2001-sesongen. Spissen dro fra Anfield i 2001, men kom tilbake til Merseyside i 2006, og han spilte for Liverpool de neste 18 månedene.

– Det har vært en ære å spille for denne klubben, og det er et enda større privilegium å bli spurt om å være en ambassadør for dem.

I sin nye rolle skal han blant annet arbeide med kommersielle partnere, hjelpe til med klubbens initiativer på forskjellige steder og jobbe som mentor for juniorspillerne på akademiet.

– Jeg ser frem til å representere denne herlige klubben.

39-åringen tar fatt på sine nye oppgaver allerede denne uka når han søndag blir med laget til Nord-Amerika, hvor Liverpool skal fortsette sesongoppkjøringen.