Fra Williams til Werner

Tom V. Williams var formannen som hentet Bill Shankly til Liverpool. Klubbens mest sukessrike periode kom under John Smith. 23 år siden David Moores (bildet) ble formann. Turbulente år med Tom Hicks og George Gillett. På stø kurs under Tom Werner.

Thomas Valentine Williams var formann i Liverpool da klubben lå i 2.divisjon på 50-tallet. Han innså at noe måtte gjøres for å unngå at de røde skulle bli liggende i lavere divisjoner i overskuelig fremtid. Akkurat som i andre klubber ble laguttaket bestemt av styret, mens manageren ble vurdert utifra hvordan laget presterte. Williams overbeviste de andre styremedlemmene om at de kunne tiltrekke seg en topp manager ved å gi vedkommende full tillit over laguttak og andre lagrelaterte spørsmål. I 1959 henvendte Williams seg til Huddersfield for å få Bill Shankly. Skottens evner til å lede en liten klubb var godt dokumentert, og etter å ha fått forsikringer om at han ville få kontroll over laget, takket han ja til jobben. Ingen kunne da forestille seg hva Bill Shanklys inntreden ville få å si for Liverpool FC. Tre år senere var Liverpool tilbake i 1. divisjon, og de vant ligamesterskapet i 1964.  Sydney Reakes, Harold Cartwright, Herbert Roberts fulgte som formenn fra 1964 til 1973.

Sir John Smith var formann i Liverpool i 17 år fra 1973, og i løpet av denne perioden hadde klubben sin mest suksessfulle periode. Etter 11 ligamesterskap, fire serievinnercuptitler, to UEFA-cuptitler og tre FA-cuptitler gikk han av i 1990. Han kom med i Liverpools styre i 1971 og ledet klubben i tandem med klubbsekretær Peter Robinson. Smith forsvarte Boot Room-systemet der managere ble hentet innenfra i klubben. Han ansatte assistentmanager Bob Paisley til å etterfølge Bill Shankly i 1974 og deretter Paisleys assistent Joe Fagan i 1983. Ansettelsen av Kenny Dalglish som spillende manager i 1985 brøt med tradisjonen, men ga en ny periode med suksess. Dalglish ble hentet av Smith i 1977, og ble beskrevet som den beste klubben noen gang hadde hatt. Smith spilte også en viktig rolle i å godkjenne trøyesponsorat i britisk fotball.

David Moores var tidlig Liverpool-supporter og sto på The Kop i ungdomsårene. I 1991 ble han formann i Liverpool FC, og eide 51% av aksjene i klubben. Moores-familien hadde en andel i LFC i over 50 år. Klubben hadde en turbulent periode under Moores mellom 1991 til 1994 med Graeme Souness som manager. Moores sparket Souness i januar 1994, og det var første gang en Liverpool-manager hadde blitt sparket siden 1956. Årsaken til avskjedigelsen var at resultatene hadde vært langt under hva klubben og supporterne forventet. I 1992 var Kemlyn Road Stand blitt modernisert og omdøpt til Centenary Stand i forbindelse med klubbens 100-årsjubileum. I 2000 annonserte Liverpool planer om å bygge et nytt stadionanlegg med 60000 seter i Stanley Park. . Klubben vant imidlertid de fleste turneringene i løpet av 16 årene med Moores, men aldri ligaen. I 2005 tok Liverpool sin femte triumf i den gjeveste E-cupen etter seier mot AC Milan i finalen. Moores følte at han ikke klarte å konkurrere med rike rivaler, og etter enighet med resten av aksjeeierne ble klubben solgt til George Gillett og Tom Hicks fremfor Sheikh Mohammed og DIC i februar 2007. I 2010 innrømmet Moores i et brev i The Times at han angret stort på salget til amerikanerne.

George Gillett og Tom Hicks delte formannsvervet fra 2007 til 2010. Duoen lovte å starte bygging av nytt stadion allerede etter 60 dager etter overtagelsen, men løftene ble brutt. Byggingen kom aldri i gang. Begrunnelsen skal ha vært finanskrise og stadig økte stålpriser. Gillett og Hicks påførte klubben stor gjeld og kom etter hvert på kant med manager Rafael Benítez. Supporterne protesterte høylytt mot eierskapet.

I april 2010 ble Martin Broughton ansatt som ny formann for å foreta et tvangssalg av den konkurstruede klubben. Tom Hicks og George Gillett forsøkte å blokkere salget, mens Broughton og styremedlemmene Christian Purslow og Ian Ayre vant frem i retten. New England Sports Ventures overtok klubben i oktober samme år.

Etter at New England Sports Venture, nå Fenway Sports Group, tok over eierskapet i klubben har Tom Werner vært formann. Det har blitt satt fokus på å få kontroll over gjelden, samt redusere lønnsbudsjettet ved å selge overbetalte spillere. Inn har kommet yngre, sultne spillere som kan gi fortjeneste ved videresalg. Manager Roy Hodgson ble erstattet med Kenny Dalglish i januar 2011 etter svake resultater. Påfølgende sesong vant Liverpool ligacupen og kom til finalen i FA-cupen, men en svak 8.plass førte til at Kenny Dalglish ble erstattet av Brendan Rodgers. Nordiren har nå fått klubben tilbake i Champions League for første gang siden 2009/10 etter en sesong hvor en rekke klubbrekorder ble slått.

Liverpools formenn fra 1956
1956-1964                  Thomas Valentine Williams
1964-1967                  Sydney Cecil Reakes
1967-1969                  Harold Cartwright
1969-1973                  Herbert Eric Roberts
1973-1990                  John Wilson Smith
1990-1991                  Noel White
1991-2007                 David Richard Moores
2007-2010                 George Nield Gillett & Thomas Ollis Hicks
2010                           Martin Broughton
2010-                          Thomas Charles Werner