Frustrert og stolt etter tap

Brendan Rodgers er frustrert over Chelseas defensive taktikk i 0-2-tapet på Anfield, men er stolt av sine egne spillere. Liverpool var laget som ønsket å vinne kampen.

Liverpool tapte 0-2 mot Chelsea på Anfield. Demba Ba sendte gjestene i ledelsen like før pause etter en feil av Steven Gerrard. Willian punkterte kampen på en kontring på overtid i 2.omgang.

- Mine spillere var enestående i dag bortsett fra den siste biten rundt straffefeltet, uttalte Brendan Rodgers til pressen etter 0-2 mot Chelsea.

- Jeg gratulerer Chelsea, de vant kampen. De kom trolig hit for å spille uavgjort. Vi klarte ikke helt å bryte igjennom.

- Vi viste imidlertid alt i dag. Vi forsøkte å ha ballen, og vi var laget som ønsket å vinne kampen. Det ble vanskelig. De lå meget dypt. Jeg synes det var to busser parkert i dag, ikke én.

- Det var som en backrekke med seks spillere og tre midtbanespillere foran. Med keeper inkludert er det ti spillere bak ballen i samtlige 90 minutter.

- Hvis du ikke får et tidlig mål, lar det seg ikke gjøre å lokke dem ut. Det var tydelig at de ikke hadde kommet med ønske om å vinne kampen, slik de drøyde tiden.

- Jeg tror ikke det var taktikk. Alle kan be sitt lag om å ligge dypt og forsvare seg på kanten av 16-meteren. Det er slik Chelsea spiller. De har noen vidunderlige spillere, men de spiller defensiv fotball og håper å ta deg på kontringer eller en feil.

- Vi fant det vanskelig å bryte igjennom. Det var ikke nerver, men det var den siste pasningen og kanskje litt flaks for å bryte igjennom.

- Vi er selvsagt skuffet over resultatet, men jeg er bare stolt av spillerne etter kampen. Vi er to poeng foran Chelsea, og dere ser hvilken tropp de har.

- Jeg kan fortelle spillerne, slik jeg gjorde etterpå, at jeg er stolt av dem og posisjonen vi befinner oss i. Med de pengene som har blitt brukt av topplagene er vi likevel to poeng foran Chelsea.

- Jeg ønsker å si tusen takk til supporterne i dag, fordi de var strålende. De lot oss fortsette å kjempe, men uheldigvis så klarte vi ikke å gjøre det for dem.

- Vi var det beste laget med ball. Jeg synes vi var laget som ønsket å vinne kampen. Men det er vanskelig å legge vekt på det når du har tapt kampen. Mine spillere forsøkte å ta seg forbi dem helt fra start. Chelsea har en erfaren spillergruppe.

- Men vi har en måte å jobbe på, og jeg er stolt av den. Vi har ikke fått et resultat i dag, men vi har sett i løpet av sesongen at vi har gjort store fremskritt. Vi skal fortsette med det.

- Hvis vi kan avslutte sesongen med to seirer, havner vi foran dem og kanskje foran Manchester City. Det er fortsatt en vei å gå, men vi har nådd målsettingen om spill i Champions League.

Liverpool er nå avhengig av at Manchester City avgir poeng for å vinne ligaen.
- City vil føle at de nå kan gå hen og vinne sine kamper. Vi skal restituere oss. Vi skal fokusere på neste kamp og fortsette med en positiv mentalitet som vi har hatt hele sesongen. Det er derfor vi ligger der vi gjør.

Kilder: Skysports.com, Liverpoolfc.com.