Frykter trafikkaos rundt Anfield

Innbyggerne i Anfield-området frykter trafikkaos i forbindelse med utbyggingen av Main Stand. Liverpool FC vil gjøre rede for byggeplanene under et møte i morgen.

Planene til Liverpool FC innebærer at stadion vil strekke seg på tvers av Anfield Road, og den nye Main Stand vil sørge for at kapasiteten på stadion økes fra 45 000 til 53 800. Det legges imidlertid ikke opp til flere parkeringsplasser i Anfield Road, Stanley Park og ved tidligere Anfield Comprehensive School enn i dag.

- De eksisterende parkeringsplassene vil bli administrert av LFC, og vil i all hovedsak bli tilbudt de som kjøper hospitality-pakker til kampene. De som kjøper hospitality-pakker har en tendens til å komme tidligere og forlate området senere enn andre tilskuere, heter det i en uttalelse fra bystyret.

Det vil bli lagt opp til noen ekstra underjordiske parkeringsplasser under Anfield Road End-tribunen, men dette er begrenset til 60 VIP-plasser.

- Selve stadion vil bli betydelig større i areal, men antall parkeringsplasser vil ikke bli økt betydelig som en følge av utbyggingen, slår bystyret fast i sin rapport.

- Beboere i Anfield-området har i årevis klaget over parkeringsforholdene på kampdager og det trafikkaoset som råder på veiene i området før og etter fotballkamper. Antallet biler i området skaper problemer for lokalbefolkningen. Publikum finner ikke nok parkeringsplasser for bilene sine, og skaper store forsinkelser når de forsøker å komme til og forlate området i lange perioder både før og etter kampene, heter det i et brev fra en gruppe beboere i området.

- I fase to av utbyggingen er det meningen å bygge ut Anfield Road Stand over Anfield Road, slik at Anfield Road blir permanent stengt mellom Skerries Road og Alroy Road. Dette er en travel gjennomfartsåre, spesielt i rushtiden på ukedager, og stengingen av denne gaten vil føre til mer kaos i området, melder gruppen videre.

- Planene virker å ta lite hensyn til beboernes syn på denne saken, og gjør ingenting for å redusere trafikk- og parkeringsproblemene, avslutter beboerne.

Møtet i morgen finner sted i rådhuset, og starter klokken 11.15 lokal tid.