Går Birken med LFC-protese

Da Jon Ivar Sandhaugo måtte amputere høyrebeinet etter en takling på fotballbanen i 2007, bestemte han seg for å gå Birkebeinerrennet. Nå er han klar – som bare den andre personen i rennets historie med protese fra låret og ned – og den første med Liverpoolprotese!

Det er alltid fascinerende og sterkt å høre om mennesker som takler kriser i livet på samme måte som Jon Ivar. Da han våknet opp på sykehuset for syv år siden, med amputert bein, bestemte han seg for å gå det knallharde Birkebeinerløpet.

De 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer er en utfordring for de fleste med to bein intakt og det er utrolig tøft det å høre han fortelle hvordan han har kommet tilbake og brukt de siste syv årene. I stedet for å legge seg ned og synes synd på seg selv har han fra sykesenga kjempet seg frem til sitt livs beste form – godt hjulpet av en annen motivasjonsfaktor i livet: Liverpool FC!

Etter oppslag på NRK Hedmark og Opland sier Jon Ivar til Liverpool.no at han valgte å snu en negativ til en positiv etter amputasjonen i stedet for å gi opp.

Jon Ivar er selvsagt medlem av Supporterklubben og vi var også i kontakt med folk rundt ham i 2007 i forbindelse med skaden hans – da han brakk begge leggbeina i høyrebeinet etter en takling i kampen mellom FK Vang og Snertingdal.

Etter snart syv år med trening er Jon Ivar klar for Birken. Det er bare å ønske lykke til Jon Ivar – du er en stor inspirasjon for oss alle!

YNWA!