Gerrard oftere i ankerrolle

Steven Gerrard og Brendan Rodgers avslører at Liverpool-kapteinen blir oftere å finne i en ankerrolle på midtbanen i fremtiden.

Steven Gerrard spilte i en defensiv midtbanerolle mot Stoke.
- Vi har jobbet med det i løpet av uken. Manageren har fortalt meg at fremover kommer jeg til å spille i denne rollen mye mer, uttalte Steven Gerrard ifølge Liverpoolfc.com.

- Det kommer til å ta litt tid å bli vant til det, men jeg har spilt der mange ganger for England og noen ganger for Liverpool tidligere år. Jeg blir komfortabel der når jeg får noen kamper.

- Han passer profilen for en kontrollerende rolle. Han gjør det litt mer med England, uttalte Brendan Rodgers.

- Mens han var ute med hamstringskade, hadde vi suksess med én spiller i den kontrollerende rollen og to spillere som presser og spiller sentralt.

- Jeg føler at den posisjonen er perfekt for Stevie. Han har personlighet til å spille der. Når du benytter en spiller i den kontrollerende rollen, trenger du en som kan bruke ballen.

- Han gir oss stor variasjon med sitt pasningsspill. Dere så det et par ganger i dag. Han plukker den opp dypt, foretar en kortpasning og så åpner opp spillet for oss. Han benyttet seg av sitt blikk og sin kvalitet.

- Jeg synes også han viste flott lederskap. Han skled inn og blokkerte pasninger, Han kom ned og foretok headinger. Jeg har snakket med ham nye om temaet. Jeg tror det bare handlet om timing for når vi skulle bruke ham i den rollen.