Gerrard stoler på statistikken

Bare ett lag har havnet utenfor topp fire i Premier League med 21 seire, nemlig Tottenham i fjor. Dette er en statistikk som Steven Gerrard setter sin lit til.

Liverpool har nemlig 18 kamper igjen å spille, og trenger ni seire for å nå målet om 21 seire.

- Dette gir oss håp. Jeg er trygg på at vi kan vinne så mange kamper, og komme blant topp fire, men det er lettere sagt enn gjort, sier Gerrard til Sky Sports.

- Vi står foran noen veldig vanskelige kamper nå, men hjemmeformen vår er god, og dersom vi kan begynne få det til på bortebane tror jeg vi kan bli blant de fire beste.

Gerrard måtte stå over de viktige julekampene på grunn av en hamstringskade. Han innrømmer at han syntes akkurat det var vanskelig.

- Jeg tror alle fotballspillere vil være enig i at det å være ute med skade er det verste. Du føler deg utenfor. Du føler deg ikke som en del av gruppen. Det kan være ensomt når du er i styrkerommet og bygger deg opp igjen etter skader.

- Nå er jeg tilbake i gruppen og trener, og har fått spilt noen minutter. Jeg er klar til å stå på videre nå, og forhåpentligvis blir det fra start.

- Skadeoppholdet mitt ble vanskeligere på grunn av kampene jeg visste jeg ville miste, som Spurs borte, City borte og Chelsea borte. Tre av de største kampene du kan spille når du kjemper om en plass blant topp fire.

- Da jeg fikk resultatene av en scan som ble gjort ble jeg fortalt at jeg ville være ute i fra fire til seks uker, så jeg visste at jeg ville gå glipp av alle julekampene. Det var skuffende, og det ble enda mer skuffende på grunn av hvilke lag vi skulle møte.

På søndag står Stoke på motsatt banehalvdel, og Gerrard er forberedt på en tøff kamp.

- Jeg synes lagene i midten av tabellen er veldig sterke nå. Jeg mener ligaen har blitt bedre år for år.

- Dette gir oss en fantastisk mulighet til å holde oss i tetsjiktet. Dersom vi kan finne litt stabilitet tror jeg at vi kan ta en av de fire øverste plassene, noe som var vårt mål ved starten av sesongen.

- Du er ikke garantert å ta maksimum poeng fra noen av lagene fra fjerde og ned til 14.plass. Jeg tror hjemmeformen vår blir nøkkelen. Tidligere år har vi avgitt tåpelige poeng på hjemmebane. Lag har kommet til Anfield og trodd at de hadde en sjanse. Men under Brendan har vi vært veldig sterke og stabile på hjemmebane.

- Får du orden på hjemmeformen, kan du også bygge opp en god form på bortebane. Vi har vært litt ustabile på bortebane, men det er noe vi jobber med, og dersom vi får rettet på det kan vi være et lag å regne med i denne ligaen.