Gerrard: «Vi må skjerpe oss»

Steven Gerrard innrømmer at det har vært en tøff periode for klubben, men han håper laget kan finne flyten etter et godt resultat mot Bournemouth. Laget må skjerpe seg.

Liverpool ligger på 11. plass når sesongen nærmer seg halvspilt, og er milevis unna nivået fra forrige sesong. Laget ligger 18 poeng bak ledende Chelsea i ligaen.

 

Steven Gerrard spilte da laget i går presterte bedre enn på lenge, og tok seg videre til semifinalen i ligacupen. Han innrømmer at det har vært en tøff tid.

 

- Det har vært tøft i det siste, jeg kan ikke nekte på det. Det har vært en berg-og-dalbane, så det å få en god seier mot Bournemouth er et stort løft som har vært etterlengtet, sier kapteinen i et intervju med Guardian.

 

- Vi spilte bra offensivt på Old Trafford - forskjellen var at vi gjorde feil der, og ble straffet av spillere i verdensklasse. Mot Bournemouth luket vi feilene ut, og den første omgangen var veldig gledelig, og kanskje det nærmeste vi har vært fjorårets standard. Vi må holde det gående, og fortsette å vinne.

 

Han håper laget nå kan finne flyten.

 

- Vi har en tøff kamp i helgen mot Arsenal, og deretter har vi en kamprekke som er litt hyggeligere med oss. Dersom vi kan få et godt resultat mot Arsenal, og bygge på det, kan vi snu dette rundt. Det har vært veldig tøft. Jeg har opplevd det noen ganger i min Liverpool-karriere, at når det blir tøft under enkelte managere, vil folk på utsiden prøve å ta livet av deg. Det er normalt. Vi er en stor klubb, og må ta ansvaret.

 

- Spillere kan ikke gjemme seg og synes synd på seg selv. Alle vet at dersom vi spiller slik vi har gjort i det siste, vil vi bli slått av Arsenal. Vi må ha menn der ute, og på onsdag synes jeg vi alle stilte opp. Det er grunnen til at resultatet kom.

 

Guardian skriver at Steven har snakket med lagkameratene sine både kollektivt og én til én, og minnet dem på deres ansvar - og håp om å slå tilbake etter en treg sesongstart og utslaget fra Champions League.

 

- Dersom du sitter i garderoben og ikke vet at nivået ikke har vært godt nok i det siste, er du på feil sted, sier Gerrard.

 

Forrige sesong ble søndagens motstander knust på Anfield, og de helrøde blåste gjestene av banen de første 20 minuttene.

 

- Vi vant den kampen med de første 20 minuttene, men når du har en angrepsrekke bestående av Daniel Sturridge og Luis Suarez, så er de kapable til å avlive lag på 20 minutter. Det er annerledes i år, og alle vet det. Jeg tror de sto for 60-70 prosent av målene våre, de to. Om du fjerner dem fra hvilket som helst lag i verden vil de få det tøft, og det har det vært.

 

- Jeg tror det er da du finner ut hvilke spillere du har i garderoben. Det er på tide å brette opp ermene og slåss for klubben, og få skikk på det så raskt som mulig. Det er det vi prøver på.

 

Gerrard har selv fått kritikk for sitt spill denne sesongen. Både han og Brendan Rodgers har fått mye pepper i høst.

 

- Det var en tid der et par av kampene mine var under pari, og jeg fikk kritikk. Det er normalt. Jeg må akseptere det som klubbkaptein, og han (Rodgers) må akseptere det som manager for Liverpool. Dersom resultatene ikke går veien, kommer spørsmålene. Kritikken vil hagle, og du må ta i mot det og forsøke å forbedre ting. Det er den eneste måten.

 

- Jeg vet når jeg ikke spiller bra, og alle individ gjør det her - men jeg synes, kollektivt, at det har vært tøft. Det har vært vanskelig å prestere fordi vi ikke har spilt bra som lag, og det har vært vanskelig i det siste. Dersom vi fortsetter å kjempe, bretter opp ermene og gir alt vi har, tror jeg ikke de gode dagene er langt unna, avslutter 34-åringen.