Gjennomgang av transfersystemet?

Under dagens pressekonferanse på Melwood antydet representanter for pressen at Liverpool FC er i ferd med å sette søkelyset på sitt eget transfersystem. Brendan Rodgers unnvek spørsmålet.

Mange har stilt seg undrende til den såkalte transferkomiteen som Fenway Sports Group har opprettet i Liverpool FC, og ryktene vil nå ha det til at klubben kommer til å sette eget transfersystem under lupen.

- Det kjenner jeg ikke til. Det er i så fall selvsagt noe som holdes innad i klubben. Men vi analyserer våre prestasjoner, og ser på hva vi kan gjøre for å konstant forbedre oss, svarte Rodgers.

- Man må analysere og reflektere. I mitt arbeid har jeg fokuset på spillerne vi har, og som vi forsøker å forbedre, noe som gjør at vi kan forbedre oss som lag.

- Jeg mener at jeg i min karriere som trener og manager har vist at det er hva jeg gjør. Vi er en stabil klubb. Vi er skuffet over hvordan ting har gått, men vi jobber veldig hardt for å få tilbake selvtilliten.

James Pearce forklarte nylig til Anfield HQ hvordan transferkomiteen er sammensatt og hvordan den fungerer.

- Transferkomiteen består av Brendan Rodgers, daglig leder Ian Ayre, Mike Gordon som er FSG sin representant på Anfield, Dave Fallows som er rekrutteringssjef og Mike Edwards som er analysesjef. FSG har stor tro på Edwards. Han er en kar som holder en veldig lav profil, og som aldri har gitt noe intervju, men han er et viktig medlem av komiteen, forteller Pearce.

- Rodgers har alltid insistert på at han ikke har noe problem med transferkomiteen. Han har hele tiden sagt at han har siste ord når det gjelder overgangssaker. Ingen er blitt hentet inn som han spesifikt ikke ønsket i klubben. Men det som er sant er at Rodgers av og til er blitt nødt til å velge fra en liste med navn på to eller tre spillere som ikke inkluderte navnene som manageren egentlig ønsket seg. Av og til har grunnen vært kostnadene og at Liverpool ikke var villige til å betale overgangssum eller lønn for å få tak i enkelte spillere, mens andre ganger har grunnen vært at Liverpool ikke har klart å overtale klubben til å selge eller spilleren til å komme til Anfield.

- Det er ganske tydelig når man ser på laguttakene denne sesongen hvem som er Brendans menn. Lovren var ganske klart en Rodgers-mann. Rodgers var desperat etter å sikre seg Lovren, og derfor beholdt han kroaten på laget selv om midtstopperen slet med formen. Can og Markovic faller ikke under samme kategori, mens Lallana og Lambert er spillere som Rodgers selv hadde et sterkt ønske å sikre seg.

- Moreno er et interessant tilfelle. Rodgers hadde et sterkt ønske om å få Ryan Bertrand inn, men fikk i stedet Moreno. Rodgers ønsket også en ny keeper. Han ønsket Michel Vorm, men transferkomiteen var ikke villige til å betale det som skulle til for å få inn Vorm.

- Alle vet at da Rodgers kom inn var det FSG sin plan å ansette en fotballdirektør. En erfaren mann som kunne jobbe med en ung trener under seg. Men Rodgers ønsket ikke en slik struktur. Han ville være sin egen herre, og ha ansvaret for spillerkjøpene selv. Derfor opprettet FSG i stedet denne transferkomiteen. Folk innad i klubben insisterer på at det ikke er noe uvanlig ved dette, og at det gjøres slik i mange klubber. Avgjørelsene tas nå rundt et bord. Det hele gjør det nå mer uklart hvem som har ansvar for at de ulike spillerne havnet i klubben.

- Rodgers ønsket helt klart flere av disse spillerne selv, mens det er like opplagt at andre spillere ikke var «hans» kjøp. Det beste eksempelet på dette er Balotelli. En spiller som Rodgers bare to og en halv uke tidligere gjorde det helt klart han ikke var interessert i. Men fordi andre overganger falt i fisk, var ikke Liverpool i stand til å få tak i noen annen, så plutselig befant Rodgers seg i en situasjon der han med bare 3-4 dager igjen til vinduet stengte måtte velge mellom Eto'o og Balotelli, og Rodgers ga dermed til slutt grønt lys for Balotelli-overgangen selv om han ikke var interessert i spilleren bare et par uker tidligere.