Godt tak på Sunderland

Liverpool har vunnet fem og tapt bare en av de siste ni ligakampene mot Sunderland. Sju av de siste 11 Liverpool-målene mot The Black Cats ble imidlertid gjort av Luis Suarez.

To av de øvrige fire målene ble for øvrig gjort av Daniel Sturridge.

Liverpool har vunnet de tre siste kampene mot Sunderland.

Sunderland har ikke vunnet noen av sine siste 15 ligakamper på Anfield. Sju er endt uavgjort, og åtte har Liverpool vunnet. Sist Sunderland vant i Liverpools lekegrind var i oktober 1983.

Forrige sesong gjorde Liverpool 20 ligamål i desember. 10 av disse ble scoret av Luis Suarez.

Ingen engelske spillere har scoret flere ligamål i 2014 enn Steven Gerrard, som med sine 13 er likt med Wayne Rooney og Daniel Sturridge. Liverpool-kapteinen har scoret en og hatt tre målgivende i sine tre siste ligakamper mot Sunderland.

Liverpool er ute etter å vinne tre ligakamper på rad for første gang siden de vant 11 på rad forrige sesong. De røde har holdt nullen i bare tre kamper denne sesongen.

Liverpools fem siste ligamål er blitt gjort av fem ulike engelskmenn.

Liverpools spillere har gjort 20 personlige feil som har ført til scoringer eller målsjanser denne sesongen, noe som er flere enn noe annet lag.

Sunderland håper å ha Adam Johnson og West Brown tilbake fra skader på Anfield, etter at de måtte stå over mot Manchester City i midtuken. Billy Jones, Emanuele Giaccherini og Patrick van Aanholt er trolig fortsatt ute med skader.

Liverpools 20 poeng etter 14 kamper er sju færre enn på samme tid i fjor.

Sunderland har ikke vunnet noen av sine fire siste ligakamper, og de har vunnet bare en av de siste sju. To av deres tre seire denne sesongen har kommet på bortebane.