Håper å følge i fotsporene til Sterling

Jordon Ibe håper å kunne følge i fotsporene til kameraten Raheem Sterling, ved å spille seg inn på Liverpools førstelag neste sesong.

Ibe imponerte i oppvisningskampen mot Shamrock Rovers i forrige uke, og 18-åringen er høyaktuell for Liverpools førstelagstropp med tanke på neste sesong.

Den hurtige vingen debuterte for Liverpools førstelag mot QPR i siste serierunde i 2012/13-sesongen. Han startet også ligacupkampen mot Notts County sist sesong, og fikk et innhopp fra benken da Liverpool banket Arsenal i februar.

Den tidligere Wycombe-spilleren avsluttet sesongen på lån hos Birmingham City, hvor han bidro til at Midlands-klubben unngikk nedrykk til League One.

- Raheem har gjort det ekstremt bra. Han tok seg opp på et annet nivå i løpet av sesongen. Jeg er veldig glad på hans vegne, og forhåpentligvis kan han fortsette å spille på det nivået både for Liverpool og England, sier Ibe til Liverpool Echo.

- Han er en kar jeg definitivt ser opp til. Han spiller i en lignende posisjon som meg, og han er på samme alder som meg. Han er en spiller jeg studerer på trening, for å forsøke å lære av måten han spiller på.

- Jeg studerer Raheem, Daniel Sturridge og de andre angrepsspillerne på trening. Jeg forsøker bare å lære av dem, forbedre meg, og forhåpentligvis vil jeg være klar til å ta vare på muligheten dersom jeg får sjansen på førstelaget.

Ibe sier også at han lærte mye av oppholdet i Birmingham.

- Det var en flott erfaring å ta med seg. Det gjorde virkelig underverker for utviklingen min at jeg fikk spille i The Championship. Jeg fikk se hvordan det var, og fikk oppleve presset man spiller under.

- Jeg fikk spille for førstelaget hver uke, på flotte stadioner over hele landet, og hver eneste kamp var av stor betydning.

- Jeg lærte mye i Birmingham, og jeg håper jeg kan ta dette med meg tilbake til Liverpool. Jeg vil være tilbake når preseason starter, klar for innsats med tanke på neste sesong.

Ibe markerte seg med to målgivende pasninger i nevnte oppvisningskamp mot Shamrock Rovers på Aviva Stadium, hvor han fikk spille i en fri sentral rolle i deler av kampen.

- Jeg syntes det var morsomt. Rollen var ny for meg, men jeg liker å spille i en fri rolle, hvor jeg har frihet til å bevege meg rundt. Det passet meg.

- Det var en ny erfaring for meg. Manageren utfordret meg til å vise hva jeg kan gjøre i den posisjonen, og jeg trivdes i rollen.

- Det var en flott opplevelse å spille på Aviva Stadium foran så mange supportere. Det er et flott stadionanlegg, og supporterne var fantastiske. Jeg syntes det var en god kamp, og jeg er glad for at jeg klarte å hjelpe laget. Jeg er skuffet over at jeg misbrukte noen sjanser, men jeg kan ikke være så alt for deprimert av den grunn. Jeg hadde målgivende pasninger til to av målene, og jeg syntes at laget spilte bra. Det var også hyggelig for meg å bli kåret til banens beste spiller.