Havner definitivt i seedingspulje 3

Det er nå klart at Liverpool definitivt havner i seedingspulje 3 når trekningen av gruppespillet i Champions League skal foretas til høsten.

Dette betyr at Liverpool vil møte ett av følgende seks lag i gruppespillet: Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Benfica, Atletico Madrid eller Porto. Forutsatt at sistnevnte kommer seg helskinnet gjennom kvalifiseringskampene sine. Liverpool kan ikke trekke lag fra samme nasjon, noe som betyr at Chelsea og Arsenal fra seedingspulje 1 ikke er aktuelle motstandere i gruppespillet.

Liverpool kan ikke lenger teoretisk kan komme i seedingspulje 2, men vil definitivt havne i seedingspulje 3. Dette siden LFC må seks plasser opp på rankingen for å komme i pulje 2 og det er bare fem lag over dem som skal ut i kvalifisering, nemlig Arsenal, Porto, Napoli, Zenit og Bayer Leverkusen.

Liverpool kan også trekke tøff motstand fra seedingspulje 2, hvor man finner Borussia Dortmund, Paris Saint Germain, Juventus, Schalke, Shakhtar Donetsk, FC Basel og Zenit St Petersburg.

Også i seedingspulje 4 kan man risikere å trekke tøff motstand, som Monaco, Roma og Anderlecht.

Liverpool har havnet i seedingspulje 3 på grunn av fire års fravær fra Champions League, noe som har ført til at klubben har rast på Europa-rankingen. Ikke minst skyldes dette at Liverpool ikke var med i europacupene i det hele tatt i 2013/14 og 2011/12, mens det ble plukket noen poeng i Europa League de to andre sesongene utenfor Champions League. Situasjonen angående ranking kan ikke forventes å bli bedre på en stund siden Liverpool neste sesong mister en «god sesong». 

Champions League-seedingen ser for øyeblikket slik ut:

* Lag som må gjennom kvalifiseringskamper for å kvalifisere seg for gruppespillet

Seedingspulje 1

Real Madrid

Barcelona

Bayern München

Chelsea

Benfica

Atletico Madrid

Arsenal *

FC Porto *

Seedingspulje 2

Schalke

Borussia Dortmund

Juventus

Paris Saint-Germain

Shakhtar Donetsk

FC Basel

Zenit St Petersburg *

Manchester City

Seedingspulje 3

Bayer Leverkusen *

Olympiakos

CSKA Moskva

Ajax

Napoli *

Liverpool

Sporting Lisboa

Galatasaray

Seedingspulje 4

Her er mye usikkert ennå, men lag som Anderlecht, Roma, Monaco, Salzburg, Steaua Bucuresti, Celtic og BATE Borisov ligger an til å havne her. De tre førstnevnte er direkte kvalifisert til gruppespillet. De andre må gjennom kvalifiseringskamper.