Helrød sentral engelsk midtbane

Tirsdagens trening kan tyde på at Roy Hodgson vurderer å benytte Raheem Sterling foran Steven Gerrard og Jordan Henderson på sentral midtbane mot Italia.

Ifølge Daily Telegraph drillet Roy Hodgson på tirsdag en ellever hvor Steven Gerrard og Jordan Henderson satt bak en trio bestående av Wayne Rooney, Raheem Sterling og Adam Lallana, og hvor Liverpools 19-årige Sterling noe overraskende var den sentrale.

Ian Hart i mål og en bakre firer med Johnson, Jagielka, Cahill og Baines synes nokså opplagt, og det vil være overraskende om ikke Daniel Sturridge starter på topp. Steven Gerrard vil være den dypeste på sentral midtbane, og så er det først og fremst de fire foran der igjen det knyttes noe usikkerhet til.

Jordan Henderson får ventelig nikket ved siden av/foran Stevie G. Jack Wilshire er en kandidat, men har ikke hatt mye tid til å komme i kampform etter skade.

Danny Welbeck har blitt brukt på kanten i noen kamper, men hinket av tirsdagens trening med en skade. Ross Barkley er en annen unggutt som har imponert, men blir mest sannsynlig brukt som en joker fra benken. Alex Oxlade-Chamberlain skadet seg i siste oppvarmingskamp og er ikke ventet å være aktuell før andre kamp mot Uruguay.

Først er det Italia, hvor den elegante dirigenten Andrea Pirlo vil bli en mann å se opp for fra engelskmennenes side. Det kan tyde på at Hodgson har sett for seg kvikksølvet Raheem Sterling som en som kan stresse veteranen når han har ballen og også gi ham hodebry defensivt.

Det var ment at Raheem skulle spille generalprøven mot Honduras, men en utvisning i kampen før mot Ecuador medførte suspensjon. Manageren har imidlertid gjort det klart at det ikke vil påvirke hans laguttak, at unggutten ikke har fått mye spilletid i det siste.

- Hvis jeg ikke tar ham ut på laget vil det ikke være fordi han bare har spilt 39 minutter i løpet av kampene, bekrefter Hodgson. – Det vil være fordi jeg foretrekker en annen spiller.